USNK-faktor: Mi úgy jöttünk ide, mint egy család
Vissza

USNK-faktor: Mi úgy jöttünk ide, mint egy család

Lassan hat hete tartja lázban az X-Faktor (nem csak magyarországi) nézőit a két kolozsvári fiú, Filep Kund és Laskay Nimród. Életükben történt egy-két változás, de ez szinte fel sem tűnik nekik. Interjúnkban régi életükről, a változásokról és az újonnan jött hírnévről beszéltünk.

DOMOKOS ZSÓFIA, PILBÁTH KINCSŐ

A kéttagú csapat Unusual Suspects-ként kezdte, de amikor kiderült, hogy létezik már ilyen nevű formáció Kolozsváron, megtartva a két kezdőbetűt és hozzátéve saját neveik kezdőbetűit született meg a USNK név. Az X-Faktor válogatón saját számmal indultak – ami nem az egyetlen ilyen a Youtube csatornájukon –, az élő showba kerülésük óta pedig már három új számuk is megjelent, a Posztolj! című már meghaladta a közel 3 milliós nézettséget, és A Dal legjobb 30 produkciójába is bekerült.

A két éve megjelent Chat, és a legutolsó adásban bemutatott, No riches című számukat még 2016-ban írták. Mindkettőben a világ elleni felháborodásukat fejezik ki. Egy olyan, mai világot mutatnak be, amelyben az erőszak, az elnyomottság dominál, és amelyben elég hamar fel kell nőni ahhoz, hogy túléljünk. Egy olyan világot, amelyet akár ők is jobbá tehetnek, még ha csak egy ceruzájuk van is: “I just want to be a good man, But it's so fucking hard 'cause I only have my pen… But trust me, USNK's on the way!”

– Mikor és hogyan született, majd jelent meg a legelső saját rapetek?

– 2015. november 1-én kezdődött, akkor tettünk ki egy számot a Youtube-ra és döntöttük el végleg, hogy a rappel akarunk foglalkozni. Egy olyan számmal indítottunk, ami képvisel minket és bemutatkozó dal is egyben, azért is lett a címe Intro.

A teljes interjút olvasd el a Campus honlapján, ide kattintva.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Egyesült Államok hivatalosan ...
Műtétjei után Federer már 2021-re és az ...
Donald Trumpot rossz színben feltüntető könyvet írt az unokahúga

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ