Untold-üzemmód: hol várjuk a 101-es „villamost” és a 30-as buszt mától?
Vissza

Untold-üzemmód: hol várjuk a 101-es „villamost” és a 30-as buszt mától?

Villamospótló autóbuszok közlekednek, és módosul a Sétateret érintő járatok útvonala. Új megállókat nyitnak ideiglenesen, és éjszakai járatok is lesznek az Untold Fesztivál ideje alatt. A Kolozsvári Közszállítási Vállalat Rt. (CTP) ma 4,30 órától egészen augusztus 8-án 4,30 óráig az alábbi változtatásokat vezeti be.

A 102-es villamos nem közlekedik. A 101 villamos helyett buszok közlekednek az alábbi elterelt útvonalon: a Függetlenségi sétány/Splaiul Independentei utcai megálló után a villamos átkel a Garibaldi hídon, azaz a Garibaldi utcán, elhalad a Hétvezér/Július 14. tér mellett, majd végigmegy a Vasvári Pál/O. Goga utcán, a Fellegvári/Dragalina úton és a Ferenc József/Horea úton végighaladva ér el az Állomás térig. A fentebbi időszakban a villamospótló busz nem áll meg a Kolozsvár Aréna, a Sétatér és a Malom/Baritiu utcai megállóban. A 100-as járaton továbbra is villamosok közlekednek.

A 30-as busz az alábbi útvonalon közlekedik: a Hétvezér/Július 14. tér után a Vasvári Pál/O. Goga utca következik, majd a busz átmegy a Napoca szálloda melletti hídon, elhalad a Sétatér mentén, a Malom/Baritiu utcán, majd a Széchenyi/Mihai Viteazul téren megáll és folytatja útját a Magyar/1989. December 21-e sugárúton. Visszafelé a Magyar és a Kossuth Lajos utcán közlekedik, letér a Wesselényi/Ferdinánd király utcán, elhalad a Szamos mellett, átmegy a Napoca szálló melletti hídon, majd a Vasvári Pál/O. Goga utcán halad a végállomás felé.

Az M26 metropoliszi járat a Függetlenségi/Splaiul Independentei sétányról betér a Garibaldi hídra, végigmegy a Vasvári Pál/O. Goga utcán, átmegy a Napoca szálloda melletti hídon, a Sétatér mentén, áthalad a Malom/Baritiu, majd a Ferencz József/Horea úton, és onnan tér vissza a Fellegvári/Dragalina úton, a Vasvári Pál/O. Goga utca és a Hétvezér/Július 14. tér érintésével.

A 30-as járat esetében mindkét oldalon, míg az M26-os járaton utazó lakosoknak a Ferenc József/Horea út felé új megállót hoznak létre a Malom utcában a Műegyetem környékén. Több busz üzemeltetését ígéri a vállalat a Sétatér környékén közlekedő városi járatok esetében.

Augusztus 2–5-én éjjel 11 és hajnali 6 óra között éjszakai járatokat indít a közszállítási vállalat az alábbi vonalakon: 25N autóbusz (a Györgyfalvi negyedi Unirii és a Monostor negyedi Bucium végállomás között csak 23 óra és 1 óra között); a 6-os, 25-ös troli, a 30-as, 46-os autóbusz és az M26 metropoliszi járaton közlekedő buszok esetében. Éjjel 11 és hajnal 4:30 óra között a 6, 25, 30, 46 járatok átlag 30 percenként közlekednek, az M26-os járat pedig óránként. Hajnal 4,30 órától pedig, amikor véget érnek a koncertek, a járatok átlagosan 10 percenként közlekednek. Ha sokan választják a buszos közlekedést, akkor még több buszt fognak indítani. A 6-os és 25-ös járatok az Unió/Memorandumului utca, a Gyermekkórház és az Agronómia melletti megállókban várakoznak menet és jövet, míg az M26-os járat a régi sportcsarnok mellett.

Szintén az Untold Fesztivál idején az Unió/Memorandumului, a Mócok úti (Gyermekkórház) és a Malom/Baritiu utcai buszjegy- és bérletárusító bódék állandóan működnek. Az éjjel 11 és hajnal 6 óra közötti járatokra egy jegy ára 3 lej, és a jegyárusító bódékban, buszsofőrtől lehet megvásárolni, de egy hetes bérletet is válthatunk 41 lejért.

(Borítókép: untold.com)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szabad vallásgyakorlat ...
„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ