Újraindulnak a diákjáratok szerdától Kolozsváron
Vissza

Újraindulnak a diákjáratok szerdától Kolozsváron

Tekintettel az iskolai jelenléttel való tanítás újraindítására, szerdától több járművet indít útvonalain a Kolozsvári Közszállítási Vállalat. Újraindulnak a diákoknak és a pataréti, szénafüveki diákoknak szánt különjáratok is.

Tizennégy útvonalon indítják ismét útjukra az elemistákat szállító diákbuszokat szerdától: a Monostor, Hajnal/Zorilor, Györgyfalvi/Gheorgheni, Hóstát/Marasti, Donát/Grigorescu, Jónapot/Buna Ziua, Lombi/Lombului negyedből, a Bulgária- és az Irisz-telepről szállítják a 0-4. osztályos tanulókat a belvárosi iskolákba (az Apáczai-, Báthory-líceum, Református Kollégium, Zenelíceum mellett hat román tannyelvű iskolába). A Szamosfalván közlekedő E5 és E8 járatok útvonalát meghosszabbították, hogy kiszolgálják a Kölesföldi/Plevnei, Törcsvári/Branului, Vidra/Vidrei, a Malom/Morii, Berek/Barc I, Kálvin/Capitan Grigore Ignat, Szamosfalvi/Traian Vuia utcák körüli városrészek lakosságát is. Mindezek mellett minden tanuló használhatja a „Transport elevi” feliratú különjáratokat, amelyek reggel 7.10 óra után indulnak a lakónegyedekből a városközpont irányába, majd vissza délután 14 óra körül, a 9, 24, 30, 31, 35, 39, 42, 43B számú autóbuszok, 3, 5, 6, 25 számú trolik és a 102-es villamos vonalán. Felszállni csak az első ajtón lehet, a járatokon kötelező a védőmaszk viselése.

Szerdától a pataréti, Szénafüvek környéki (Dealul Fanatelor, Valea Fanatelor) diákok szállítása is újraindul az alábbiak szerint: Dealul Fanatelor 7.15, vissza 12 és 14 órakor, Valea Fanatelor 7.30, vissza 12 és 14 órakor, pataréti kolónia 7.15 és 7.20, vissza pedig 13 és 14 órakor. A járműveken kötelező valamilyen arcvédő viselése (védőmaszk, sál, kendő).


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hét múlva kezdődik a 21. ...
TŰZ A TETAROM 1-NÉL, A TÖRÖKVÁGÁSNÁL
Alacsony az átoltottság, nehéz behozni ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd: ...
  • Egy báró szobra
  • VIDEÓINTERJÚ – Hogyan ...
  • Több mint egy tucat település vörös ...
  • Toleranciagyakorlás