Újra megnyitná a kormány a piacokat
Vissza

Újra megnyitná a kormány a piacokat

Katonai rendeletbe foglalja a kormány a mezőgazdasági termékeket értékesítő piacok megnyitásának kötelezettségét – közölte Adrian Oros mezőgazdasági miniszter.

Mint mondta, a piacok egy része bezárt, de a szaktárca felszólította a helyi hatóságokat, hogy nyissák újra azokat. Ez ugyanis az egyetlen hely, ahol a helyi kistermelők el tudják adni termékeiket, és bizonyos szabályok betartásával ezt civilizált módon lehet lebonyolítani.

„Ha a tíz négyzetméteres sarki boltok nyitva maradtak, nem látom értelmét, hogy miért ne lehetnének nyitva a piacok is. (...) Katonai rendeletbe fogjuk foglalni a piacok újbóli megnyitásának kötelezettségét, természetesen a vírus terjedését megakadályozó intézkedések biztosítása mellett” – idézte Orost az Agerpres hírügynökség.

A miniszter arról is beszámolt, hogy míg a szükségállapot első hetében a lakosság pánikvásárlása következtében kiürültek az élelmiszerüzletek polcai, újfent lassult a fogyasztás. A termelők arról számolnak be, hogy nem tudják eladni a felgyűlt tejtermék-, hús-, hal- és zöldségkészleteket. Egyrészt az emberek túljutottak a válsághelyzet okozta első reakción, másrészt pedig a kijárási tilalom miatt sokkal kevesebbet vásárolnak – magyarázta az illetékes tárcavezető.

(A Kiss Olivér által készített borítókép március 20-án készült a Hajnal negyedi piacon)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tengerparti járatokat indít júliusban a ...
Koronavírus – Újabb 187 ...
Négyen a nagyágyon: Keresztelünk ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ