Újonctól kapott ki a Dési Egyesülés röplabdacsapata
Vissza

Újonctól kapott ki a Dési Egyesülés röplabdacsapata

Ahányszor az ország déli megyéiben szerepel a Dési Egyesülés, mindig veszít, így történt ez a férfi röplabda A1-osztály 4. fordulójában is Buzăuban, ahol az idén feljutott MSC Gloriával játszottak.

(erkedi, póka)

A hosszú, fárasztó utazás minden alkalommal kikészíti Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványait. Szoros párharcnak voltak szemtanúi a helyi sportteremben helyet foglaló nézők, már az a tény is, hogy az összecsapás 129 percet tartott, mindent elmond a meccs kimeneteléről. A harmadik játszma (amelyet éppen a vendégek nyertek meg) nem kevesebb mint 34 percet tartott, és szinte minden pillanatban változott a helyzet.

Ezúttal a désiektől csak Paul Magdaş tűnt ki, aki 13 pontot ért el a buzăui találkozón, a hazaiaktól Ene Bogdan (20 pont) és Tudorel Farcaş (19 pont) volt a legjobb.

Végeredmény: • Buzăui MSC Gloria–Dési Egyesülés 3:1 (22, 23, –27, 23).

A következő menetben, november 8-án, pénteken 18 órai kezdettel a dési sportcsarnokban erdélyi rangadót rendeznek, az 5. forduló keretében a Dési Egyesülés szomszédját, a Zilahi MRK gárdáját fogadja.

Kolozs megye másik két csapatának is sikertelen volt a kiszállás, a Lőtei Rómeó Attila edzette Kolozsvári Universitatea Sportklub és az Aranyosgyéresi MSC játszmát sem tudott nyerni, előbbi Zilahon 79 perc alatt, utóbbi a bajnok Galaci Arcada otthonában kapott ki, ez a találkozó alig 61 percet tartott.

Eredmények: • Zilahi MRK–Kolozsvári Universitatea Sportklub 3:0 (18, 23, 26) • Galaci Arcada–Aranyosgyéresi MSC 3:0 (14, 13, 18).

A kolozsváriak pénteken a Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări ellen folytatják a Horia Demian Sportcsarnokban, míg a gyéresieknek szombaton a krajovai együttest fogadják.

További eredmények: • Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări–Bukaresti Dinamó 0–3 • Krajovai U MSC–Temesvári UV 3:0. Az állás: 1. Arcada 12 pont, 2. Dinamó 11, 3. Zilah 9, …, 6. DÉS 7, …, 8. ARANYOSGYÉRES 1, 9. KOLOZSVÁR 0.

Nem tudott nyerni a Balázsfalvi Volei Alba MSC elleni kiszálláson a Kolozsvári U NTT Data női együttesének sem, esélyese sem volt a Luminiţa Trombiţaş edzette gárdának a sokszoros bajnok ellen. A mérkőzés 66 percet tartott, és 3:0 (23, 17, 14) arányú hazai sikerrel ért véget.

További eredmények: • Târgoviştei MSC–Bukaresti Dinamó 1:3 • Lugosi MSC–Voluntari-i CSO 3:0 • Galaci Belor ESK–Bukaresti Rapid 3:0 • Piteşti-i Argeş–Medgidiai SK 3:1; a Bákói Ştiinţa SK szabadnapos volt. A sorrend: 1. Lugos 13 pont/5 mérkőzés, 2. Balázsfalva 12/4, 3. Târgovişte 12/5, …, 10. U NTT DATA 0/5.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tánczos Barna szenátornál is ...
Indul magyar kilencedik osztály a ...
Varga Judit: folytatódhat az SZNT ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ