Újévkezdő online előadások a magyar operától
Vissza

Újévkezdő online előadások a magyar operától

Folytatja online közvetítés-sorozatát 2021-ben is a Kolozsvári Magyar Opera: január 7-én, csütörtökön 19 órától teszik közzé a 2014-ben bemutatott Letshow című újévi kabaréjuk felvételét, január 10-én, vasárnap 19 órától pedig a 2015-ös Letshow újramelegítve című szilveszteri előadásukat tekinthetik meg az érdeklődők az intézmény YouTube-csatornáján és Facebook-oldalán.

Az évnyitó Johann Strauss hangversenyt követően két olyan újévi összeállítás közvetítését tűzik műsorra, amelyek a közönség és a társulat visszajelzései mellett a szakmai zsűri tetszését is elnyerték, a 2014-ben bemutatott Letshow-t ugyanis a legjobb musical-előadás díjával jutalmazták, olvasható az intézmény közleményében.

Béres László rendező a következőképpen foglalta össze a Letshow című, 2014-es bemutató esszenciáját:

„A közönség és a társulat visszajelzései alapján, úgy érzem, a rövid és gyors próbafolyamat után színvonalas mulattató előadást hoztunk létre. Amikor Kulcsár Szabolcs karmesterrel összeültünk átgondolni és kidolgozni a szilveszteri műsort, tudtuk, hogy olyan műfajjal állunk szemben, amelynek nagyon jól meghatározott keretei vannak, és nagyon könnyű melléfogni. Kihívás volt a kitűzött cél: egy olyan igényes újévi kabaré létrehozása, amely minden kolozsvári és erdélyi néző számára kiváló, minőségi szórakozást nyújt. Azonban nemcsak az igényességre figyeltünk oda, hanem arra is, hogy az előadás színes legyen. Habár különálló részekből áll, az egymástól távol álló műfajok mégis szerves egységet alkotnak: van benne berlini kabaré, magyar népzene, Broadway-i típusú musical, operett és még mulatós zene is. A lecsóban úgy főtt mindez szépen össze, hogy valóban megfelel a 21. századi közönség elvárásainak. Olyan darabokat és számokat választottunk, melyek az elmúlt tizenöt év szilveszteri repertoárjában nem – vagy csak alig – jelentek meg, valamint a koreográfiák látványban és dinamizmusban is újszerűek.”

Ugyanezt a koncepciót követték 2015-ben is, amikor újragondolva és kabaréjelenetekkel, meghívott előadókkal és újdonságokkal kiegészítve állították színpadra a Letshow újramelegítve című előadást.

A Letshow című újévi kabaréban fellép Balázs Borbála, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Egyed Apollónia, Fülöp-Gergely Tímea, Hary Judit, Kerekes Mária, Székely Zselyke, Ábrahám Gelllért, Gergely Elek, Farkas Lóránd, Laczkó Vass Róbert, Marosán Csaba, Pataki Adorján, Rétyi Zsombor, Sárosi Áron és Szilágyi János.

A Letshow újramelegítve című szilveszteri kabaréban fellép Ádám Éva, Ádám János, Balázs Barbara, Barabás Zsuzsa, Bartha Boróka, Antal Livia, Farkas Loránd, Fülöp Márton, Gergely Elek, Hary Judit, Kerekes Mária, Laczkó Vass Róbert, Madarász Lóránt, Marosán Csaba, Mányoki László, Mányoki Mária, Pataki Enikõ, Raț Bianca, Rétyi Zsombor, Székely Zsejke, Varga Attila, Vigh Ibolya, Ábrahám Gellért és Sárosi Áron.

Mindkét előadás meghívott vendége a Jazzybirds, valamint a Tokos Zenekar, a kabaréjelenetekben pedig Ádám János és Madarász Lóránt látható. A Béres László által rendezett és Kulcsár Szabolcs által vezényelt előadásokban fellép a Kolozsvári Magyar Opera ének-, zene- és balettkara.

(Borítóképet készítette: Bethlendi Tamás) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tavaly csökkent az OTP bank nyeresége
Munkaügyi miniszter: minden alkalmazott ...
Fejleszt Szilágy megyében a fejlesztési ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ