Újabb rangos díjra jelölték Horvát Lili filmjét
Vissza

Újabb rangos díjra jelölték Horvát Lili filmjét

Bejelentette az európai filmek arab kritikusi díjának (Arab Critics' Award for European Films) huszonkét jelöltjét az európai filmpromóciós szervezeteket tömörítő European Film Promotion (EFP) és az Arab Cinema Center (ACC).

A 2019-ben alapított elismerés idei esélyesei között van Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című filmje, az Agnieszka Holland által rendezett Sarlatán, Jóhann Jóhannson Last and First Man című sci-fije, a Quo vadis, Aida? című dráma Jasmila Zbanictól, valamint Mark Jenkin Bait című alkotása is.

Az 56 tagú zsűri, amely 14 arab nyelvű ország legnevesebb és legnagyobb hatással bíró filmkritikusait tömöríti, az EFP társszervezetei által jelölt filmek közül hirdet győztest – olvasható a szervezők közleményében. A díjátadó ceremóniának az idei Kairói Nemzetközi Filmfesztivál (CIFF) ad otthont decemberben.

Az Arab Critics' Awards for European Films az ACC Critics Awards elnevezésű díjának európai alkotásokat díjazó ága, amelynek célja, hogy erősítse a filmek sokszínűségét a régióban és felkeltse az érdeklődést a kiemelkedő európai filmalkotások iránt. Tavaly elsőként az észak-macedóniai származású Teona Strugar Mitevska Isten létezik, és Petrunijának hívják című filmje nyerte az elismerést.

(Borítókép: Horvát Lili második nagyjátékfilmje a 2020-as velencei filmfesztiválon mutatkozott be. Fotó: Csiszér Goti/WMN)

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nem indul eljárás a 2018-as ...
Hollandiában vélhetően pokolgépes ...
Koronavírus – már öt megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ