Újabb Monostor negyedi parkolóház készült el
Vissza

Újabb Monostor negyedi parkolóház készült el

Befejezték a harmadik parkosított parkolóházat a Kalányos/Primaverii utca 8. szám alatt, amelyet holnap vesz át a helyi tanács, péntektől pedig már lehet benne parkolóhelyet igényelni.

A Kalányos utcai létesítmény a kilencedik, önkormányzati finanszírozással épült parkolóház. Az elmúlt időszakban átadott három parkosított parkolóházban összesen ezer hely áll rendelkezésre, és folytatják a különböző városnegyedek parkolóházainak építését a garázsok felszámolásával párhuzamosan – tájékoztatott Facebook bejegyzésében Emil Boc polgármester. A ma önkormányzati hatáskörbe kerülő parkolóház 267 parkolóhellyel rendelkezik, ebből hetet a fogyatékkal élők, ötöt az elektromos autótulajdonosok, 18-at a motorbiciklisek/robogósok és 52-őt a biciklisek számára tartanak fenn.   

Az épület két alagsori szintből, földszintből, két emeletből áll, felépítéséhez 110 környékbeli garázst bontottak le. A parkolóházhoz két zöldövezetet is kapcsolódik: egy 1200 négyzetméteres alapterületű tetőtéri kert és egy 1300 négyzetméteres játszóteret, fitnesz gépparkot magába foglaló kisebb park. A talajszintű teraszhoz 2000 növényt ültettek el 740 négyzetméternyi gyeptéglát telepítettek. A sétányokat csúszásgátló, a játszóteret pedig gumis burkolattal látták el. Összesen 23 gyertyán-, nyír- és juharfát ültettek.

A parkolóház tervét a K&K tervezőiroda készítette el, a kivitelezés a Tci Contractor General cég feladata volt. A beruházás értéke meghaladta a 27 millió lejt.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ