Új vízklórozókat építenek
Vissza

Új vízklórozókat építenek

A Kolozs Megyei Tanács elnöke, Alin Tise aláírta a Gyeke község területén létrehozandó ivóvízklórozó állomás építkezési engedélyét. A munkálat egy nagyobb projekt része, amelynek értelmében Kolozs megyében hét új vízklórozó állomást fognak megépíteni: Szamosújvár és Bánffyhunyad városban, Lózsárd, Gyeke, Kendilóna, Bánffydongó és Hasadát faluban.

A hét egységet 2,091 millió lejből építik meg, a Szamos Vízügyi Társaság és a Kolozs Megyei Tanács által létrehozott Karbantartási, Fejlesztési Alapból finanszírozzák. Az alap kimondottan helyi érdekeltségű és fontosságú terveket finanszíroz, amelyeket nem foglaltak bele nagyobb léptékű, uniós finanszírozású pályázatokba. 

  – Az ivóvíz- és a csatornázási rendszer folyamatos kibővítése mellett a megyei tanácsot az a gondolat vezérli, hogy folyamatosan javítsuk a Kolozs megyei lakosok ivóvízének minőségét – közölte Alin Tise.

A gyekei klórozó állomást a helységben található szivattyú mellé építik meg, a cél, a tanúsítvánnyal ellátott minőségi víz biztosítása. A kivitelezési munkálatok az időjárástól függően kezdődnek, január végén. Az ivóvizet eddig is klórral tisztították, ám a művelet a vízgyűjtőkben zajlott. De mivel az ivóvíz-hálózat nagyon kiterjedt, a vízügyi társaság úgy ítélte meg, hogy szükség van a víz további kezelésére is. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Magyarul zenélt a városházi toronyóra
Iohannis: csökkent az előrehozott ...
Elhunyt Göröcs János egykori válogatott ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ