Új programot indít az Argumentum Nostrum Egyesület
Vissza

Új programot indít az Argumentum Nostrum Egyesület

Az Argumentum Nostrum Egyesület a járványügyi rendelkezések miatti óvoda és iskola bezárások idején is a kisgyermekes családok segítségére szeretne lenni. Ezért elindítják Tanoda programjukat, amelynek célja, az online környezetben tanuló kisdiákok tanulmányi előmenetelének támogatása, valamint tartalmas gyermekfelügyelet biztosításának elősegítése – áll az egyesület közleményében.

A programot a www.anyo.ro honlapon hirdették meg. Itt jelentkezhetnek azok a szülők, akik a munka és a mindennapi teendők mellett nem tudnak a gyerek iskolai teljesítményére – házi feladatok megoldására, online oktatás esetén felügyeletre és segítségre, délutáni foglalkozás biztosítására – elegendő figyelmet fordítani, de szeretnék, ha szakképzett vagy képzésben lévő személy kísérné figyelemmel a gyerek fejlődését. Továbbá, olyan szülők jelentkezését is várják, akik tartalmas gyermekfelügyeletet szeretnének óvodás és/vagy kisiskolás gyermeküknek.

Az érdeklődő pedagógusok, egyetemi hallgatók, gyermekfelügyeletet vállaló dadusok szintén a honlapon jelentkezhetnek.

„A járványügyi megszorítások mindannyiunk életébe strukturális változásokat hoztak. Kisgyermekes családok életében talán hangsúlyosabban felborult a rend, hiszen az óvodások, kisiskolások még nem végzik önállóan feladataikat, nem tudják magukat ellátni. A dolgozó szülőkre az oktatási intézmények bezárásával többlet teher nehezedik gyermekük mindennapos felügyeletének biztosításában, illetve online tanulmányaik segítésében” – mutatott rá Fekete Emőke, a Tanoda szervezője. Hozzátette: a kisdiákok számára is nehezebb távoktatásban elsajátítani a készségeket, ismereteket, írni, olvasni, számolni tanulni. – Ebből a szükséghelyzetből született meg a Tanoda ötlete, amely, a járványügyi rendelkezések betartásával, kapcsolódási pont lehet a családok és a szabad pedagógusok, gyermekfelügyeletet vállalók között. A regisztrációs platform segítségével biztosítható a párbeszéd, a felek közötti együttműködés, akár házitanítói kapcsolat kialakulásához, akár tartalmas gyermekfelügyelet biztosításához. A foglalkozások, illetve a gyermekfelügyelet – a szülő és a pedagógus/dadus közötti megegyezés szerint – a nap bármelyik szakaszában zajlódhatnak, egyénileg vagy kiscsoportos formában, az otthon biztonságában.

A programmal hidat teremtenének az érdeklődő felek között, a gyermekneveléssel és a gyermekfelügyelettel járó gondok enyhítésére”vázolta Fekete Emőke. Rámutatott: a Tanoda programba való regisztráció ingyenes.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ