Új légitársasággal Kolozsvárról Budapestre (is)
Vissza

Új légitársasággal Kolozsvárról Budapestre (is)

A hosszú évekig tartó teljes hiány után lassan már a bőség zavara lép fel: immár a második cég jelenti be az Erdély fővárosát Budapesttel összekötő légi járatát. Kedden az AirConnect román érdekeltségű légitársaság illetékesei a kolozsvári repülőtéren közölték a sajtó képviselőivel, hogy heti két alkalommal (kedden és szombaton) járatot indítanak Kolozsvárról Budapestre. Mint ismeretes, novembertől a magyar alapítású AeroExpress már működteti a két város közötti légi kapcsolatot.

Tudor Constantinescu, az AirConnect vezérigazgatója kedden közölte: a cég járata kedden és szombaton 10 óra 20 perckor indul Budapestről és 12 óra 35 perckor landol Kolozsváron. Innen 13:05 perckor száll fel Budapest irányába, ahol helyi idő szerint 13:20-kor száll le. Ugyanakkor közölte: júniustól Kontancával is megteremtik a légi kapcsolatot.

Tudor Constantinescu az AirConnect légitársaság vezérigazgatója bejelentette: június 22-től gépük heti két alkalommal, csütörtökön és szombaton száll majd fel Konstanca irányába, és a tengerparti városból Kolozsvárra.

A légi jármű 17 órakor indul Konstancáról és 18:25-kor ér Erdély fővárosába. Innen 19 órakor száll fel és 20 óra 25 perckor száll le Konstancán.

AirConnect: a bejelentéssel elsők voltunk

Lapunk arra volt kíváncsi, a vezérigazgató mennyire tekinti cége vetélytársának a magyar érdekeltségű AeroExpress Kolozsvár-Budapest járatát, amelyet a cég már novembertől működtet. – Mi voltunk az elsők, akik a múlt év végén bejelentettük az indulást, ám az AeroExpress gépei mégis előttünk szálltak fel Kolozsvárról a magyar fővárosba, ez nekünk csak ma sikerült. Ezen az útvonalon senki sem konkurencia, hanem inkább partner. Most legalább a hét minden napján van járat Budapestre – jelentette ki Tudor Constantinescu.

Az AirConnect vezérigazgatója hozzátette: bízik abban, hogy heti két alkalommal sikerül megtölteni a 68 férőhelyes ATR 72-600 típusú repülő ülőhelyeit.

AeroExpress: a versenyhelyzet jobb teljesítményre motiválja a résztvevőketAz AirConnect mai járatindulása kapcsán megkérdeztük a Budapest és Kolozsvár közti légi összeköttetést tavaly ősszel megteremtő magyar AeroExpress légitársaság alapítóját, Somogyi-Tóth Dánielt is. – Minden versenyhelyzet a résztvevőket az egyre jobb és jobb teljesítményre motiválja, ez nekünk is fontos, hiszen mi a heti négy kolozsvári járatunkkal szeretnénk igazán példát mutatni arra, hogy egy Kárpát-medencei légi szolgáltatást hogyan lehet a legmagasabb színvonalon megvalósítani. Az AirConnect, ha minden igaz, a mi szünnapjainkon fog járni heti két alkalommal, így a menetrendek jól kiegészítik egymást. Jók a szakmai kapcsolatok a két cég között, így biztos vagyok benne, hogy mindkét részről együttműködésre törekszünk – szögezte le az AeroExpress légitársaság alapítója.

(A borítókép a szerző felvétele)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Mozgósítási gyakorlat Székelyföldön
Tiltakoznak a rendőrségi alkalmazottak
Japán sztrájk az egészségügyben

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Ballagókhoz s nem csak
  • Elballagtak az Apáczai-líceum diákjai
  • Az iskola anyacsavar, recepteskönyv, ...
  • Boné Ferenc-per: 20 év letöltendő ...
  • Magyarságfóbia