Új gyerekelőadás a Váróterem Projekttől
Vissza

Új gyerekelőadás a Váróterem Projekttől

A Váróterem Projekt független színházi társulat legújabb, Varjú Karcsi című előadása elsősorban a gyerekeket szólítja meg, de az alkotók először felnőtteknek mutatják be a produkciót. Bertóti Johanna azonos című darabjából hozta létre a társulat a nevelési céllal készült színházi előadást, amelyet – amint erre lehetőség nyílik –tanintézményekben fognak játszani.

A történet kezdetén Karcsi, a varjúfiú izgatottan várja az első iskolai napot. Szülei a Schuhubert Zeneiskolába íratták, meggyőződésük, hogy csemetéjükre fényes énekesi karrier vár. Az iskolában azonban Karcsi már az első órán olyan felkavaró helyzetbe keveredik, amelyre egyáltalán nem számított, és amely gyökerestől megingatja az iskoláról és önmagáról alkotott előzetes képét. A Varjú Karcsi című színházi nevelési előadás fontos kérdéseket boncolgat a szülő-gyerek, tanár-diák viszonyokról, a barátságról, az elvárásokról és a pályaválasztásról. Mindezt úgy, hogy az alkotók alkalmat kínálnak a közönségnek az együttgondolkodásra, a közös játékra.

Az előadás rendezője Visky Andrej, látványtervezője Gábor Zsófi, a dalokat pedig Bertóti Johanna írta és Fehér Csaba hangszerelte. A produkció mentora Hajós Zsuzsa, a budapesti Kerekasztal Színházi Nevelési Központ munkatársa. Színészek: Csepei Zsolt, Rácz Endre, Varga Hunor-József és Veres Orsolya.

Az előadást szeptember 10-én, csütörtökön, 20 órától mutatja be felnőtt közönségnek a társulat a ZUGban (Kolozsvár, Traian u. 40–42.), amelyre a www.eventbook.ro weboldalon lehet helyet foglalni. A későbbi, I–IV. osztályos csoportoknak szervezett előadásokkal kapcsolatosan érdeklődni a 0749-255462-es telefonszámon, a waitingroomproject@yahoo.com e-mail címen vagy a társulat Facebook oldalán lehet.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Közel 900 jogosítványt vontak be a ...
VIDEÓ – KMN: György Attila kerek ...
VIDEÓ - KMN: A szecesszió Kolozsváron. ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ