U FC: vereség a pótláson is
Vissza

U FC: vereség a pótláson is

Egykoron rangadónak számított, mostanra másodosztályú mérkőzéssé silányult a csütörtök esti Bukaresti Rapid–Kolozsvári U FC mérkőzés, amelyet a labdarúgó II. liga alapszakasza 10. fordulójából pótoltak.

A továbbra is a koronavírus-járvánnyal küzdő egyetemisták néhány játékost és vezetőedzőjüket, Costel Enachét visszakapták, de még nem zökkentek vissza a kerékvágásba. A kolozsváriaknál kezdőként debütált a mindössze 15 éves és 3 hónapos Matei Moraru.

Az első játékrészben gyakorlatilag egyetlen gólhelyzet volt, a 26. percben a házigazdáktól Adrian Bălan öt méterről gyengén lőtt. Fordulás után az 56. percben pedig el is dőlt a találkozó: az először kezdőként játszó, mindössze 17 éves Rareş Ilie középpályás beforgatta emberét, a nála 20 esztendővel idősebb Gabriel Sebastian Tamaş csapatkapitányt, és betalált a hosszúsarokba (1–0). Az U FC-től mentő szállította el Robert Sorin Neciut, a hátvéd Amir Jorzával való párharca során a bal térdén sérült meg – valószínűleg hetekre kidőlt, mivel a jelek szerint porcleválás történt. A hajrában volt néhány lehetősége egyenlíteni a kolozsváriaknak, előbb a 73. percben a csereként beállt Dorin Ioan Goga távoli lövésénél helyt állt Virgil Drăghia kapus, majd Alexandru Augustin Negrean 7 m-ről nem találta el a kaput a 81. percben. Utóbbi előtt viszont a fővárosi vasutasoktól Marian Drăghiceanu emelése a felsőlécen csattant.

Az U FC összeállítása: Vlad Ionuţ Muţiu – Inácio Miguel Ferreira Santos, Srdjan Luchin, Gabriel Sebastian Tamaş, Carol Taub – Alexandru Augustin Negrean, Ioan Constantin Filip (85. perc Daniel Ionuţ Novac), Robert Sorin Neciu (69. perc Bogdan Florian Barbu) – Matei Moraru (68. perc Denis Mâneran), Cristian Gavra (68. perc Dorin Ioan Goga), Sérgio Miguel Hora Ribeiro (78. perc Idan Golan).

Eredmény, II. liga, alapszakasz, pótlás a 10. fordulóból: • Bukaresti Rapid–Kolozsvári U FC 1–0 (gól: Rareş Ilie – 56. perc; a mérkőzést Bufteán játszották).

A 13. fordulóban az U FC hétfőn 16.30-kor a Kolozsvár Arénában a Temesvári Ripensia ellen játszana, de a mérkőzést lehet, hogy elhalasszák, mivel a bánságiaknál több koronavírusos eset van.

Az állás: 1. Krajovai U 23 pont/11 mérkőzés, 2. Călăraşi-i Dunărea 20/10 (15–10), 3. Temesvári ASU Politechnika 20/11 (11–7), 4. Bodzavásári/Buzăui Gloria MSC 19/12 (15–10), 5. Bukaresti Metaloglobus 19/12 (14–9), 6. Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok 19/11 (23–20), 7. Rapid 19/11 (17–18), 8. Ploieşti-i Petrolul 17/11 (19–12), 9. KV. U FC 17/11 (14–9).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Tőkés László: az RMDSZ nem használta ki ...
Új szakmai egyesületet alapítottak a ...
KÓTA-életműdíjat kapott Szép Gyula

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Fejetlenség az oltási platformon, ...
  • Körvonalazódik a vakcinaútlevél: ...
  • Egy tonna bronz emléke
  • Egy tonna bronz emléke
  • VIDEÓRIPORT – Így zajlik az ...