Turcan: A tanév megismétlése sem kizárt (FRISSÍTVE a tanügyminiszter nyilatkozatával)
Vissza

Turcan: A tanév megismétlése sem kizárt (FRISSÍTVE a tanügyminiszter nyilatkozatával)

Három forgatókönyv jöhet szóba a tanévvel kapcsolatban - nyilatkozta hétfőn Raluca Turcan miniszterelnök-helyettes. Az első szerint a tanítás folytatódik, és a vizsgákat megtartják az eredetileg tervezett időpontban. Ennek azonban viszonylag csekély az esélye, az oktatás felfüggesztése miatt mindenképpen meg kell majd hosszabbítani a tanévet, emiatt a vizsgákat is későbbi időpontban szervezik meg. Ez lenne a második forgatókönyv. A harmadik lehetőség a tanév megismétlése.

Turcan kifejtette: a döntést igen nehéz meghozni, de mindenképpen figyelembe veszik majd az oktatási minisztérium elemzését is arról, mennyire hatékony a közszolgálati televízió közreműködésével elindított iskolatévé-program. „Az alapelv az, hogy semmilyen vizsgán nem lehet számon kérni olyan anyagot, amit nem adtak le” - szögezte le a miniszterelnök-helyettes.

Jelenleg nem merül fel sem a tanév befagyasztásának, sem a vizsgák elhalasztásának lehetősége - jelentette ki hétfőn Monica Anisie tanügyminiszter.

„Az a célunk, hogy sem a tanulók, sem a tanárok ne kerüljenek hátrányos helyzetbe. Szeretném világossá tenni, hogy jelenleg nincs olyan forgatókönyv, amely a tanév befagyasztásával számolna” - mondta a tárcavezető, aki hozzátette: a minisztériumi intézkedésekről azt követően tájékoztatnak, hogy 'tiszta kép alakul ki arról, ami történik'.

Anisie arra ösztönözte a tanulókat és az egyetemistákat, hogy maradjanak otthon és tanuljanak.


 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kolozsvár is versenyben az Európa ...
Radu Jude-retrospektív Frankfurtban
Meghaladta a 25 ezret az ismert aktív ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ