Tucatnyi új oltóközpont nyílik Kolozs megyében április 20-tól: Egeresen, Gyaluban, Kiskalotán is
Vissza

Tucatnyi új oltóközpont nyílik Kolozs megyében április 20-tól: Egeresen, Gyaluban, Kiskalotán is

Növelik az egy oltópontban beadott oltások számát és április 20-tól 11 új oltóközpont nyílik Kolozs megyében, ebből csak 5 lesz kolozsvári. Figyelem, a korábbi gyakorlattal ellentétben a várólistásokat csak egyszer értesítik az oltási időpontról, és arra 24 órán belül kell visszajelezni.

Kolozs megyében jelenleg 24 oltóközpont működik, egyesek több oltóponttal, és mindegyik oltópontban 60 személyt oltanak be naponta – ezt a számot növelik 72-re a Pfizer/BioNTech és 96-ra a Moderna és AstraZeneca esetében. Továbbá szűk két héten belül újabb 11 oltóközpont nyílik a megyében, ezek mindegyikében Pfizerrel oltanak majd. Az időpontfoglalási eljárás felgyorsul, ugyanis a várólistásokat a korábbi hárommal szemben csak egyszer fogják értesíteni és csupán 24 óra áll rendelkezésre lefoglalni a kapott időpontot.

Április 20-án nyílik oltóközpont Kolozsváron a monostori L. Rebreanu Iskolában (csütörtökön délután várólistán 2480 személy szerepelt), a szamosfalvi Traian Dârjan Iskolában (várólistán 2206 személy), a Hajnal negyedi T. Popovici Informatikalíceumban (várólistán 2926 személy), a tóközi A. Vaida Voievod Iskolában (várólistán 2374 személy) és a Horea úton (várólistán 2464 személy), Tordán a L. Rebreanu Elméleti Líceum sporttermében (várólistán 1154 személy), Gyaluban (Gilău, várólistán 1425 személy), Kisbányán (Băișoara, várólistán 804 személy) a háziorvosi rendelő épületében és Kiskalotán (Călățele, várólistán 774 személy) a kultúrotthonban, Apahidán a szamosszentmiklósi (Sânnicoară) Művelődési Központban (várólistán 1703 személy) nyílik oltóközpont és az egeresit (Aghireșu, várólistán 954 személy) is megnyitják a községháza keretében működő községi multifunkcionális központban.

Kolozs megyében jelenleg közel 60 ezren iratkoztak várólistákra. A megyében mintegy 175 ezer személyt oltottak be, közülük több mint 100 ezret a második és mintegy 15 ezret a harmadik szakaszban. Kolozs megyében szabadon lehet időpontot foglalni néhány oltóközpontban, ezekben AstraZenecával oltanak, és senki sem szerepel a várólistákon. Románia csütörtökön úgy döntött, ezzel az oltóanyaggal is folytatja a lakosság immunizálási kampányát.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ