Trump elhagyta a kórházat, kész az újabb vitára
Vissza

Trump elhagyta a kórházat, kész az újabb vitára

Donald Trump amerikai elnök hétfőn kora este elhagyta a Walter Reed katonai kórházat – jelentette a Fehér Ház és az amerikai média. Távozásakor maszkot viselt, ám beléptekor a Fehér Házba már nem, ahol – természetesen – többen is várták.

A fő amerikai televíziós csatornák élőben közvetítették, ahogyan Trump az előre jelzett időpontban, helyi idő szerint 18 óra 30 perckor az elnöki helikopterbe szállva távozik a bethesdai kórházból, ahová péntek este vitték be, miután koronavírustesztje pozitív lett és be is lázasodott.

Kilépve a kórházból köszöntötte a kapunál összegyűlt híveit, valamint az újságírókat. „Nagyon köszönök mindenkinek mindent” – mondta. Később a Twitteren arról írt, hogy hamarosan folytatja újraválasztási kampányát.

Trump korábban szintén a Twitteren azt állította, hogy nagyszerűen érzi magát, jobban, mint húsz éve. Egyúttal azt írta: „Ne féljetek a Covidtól! Ne hagyjátok, hogy az uralja életeteket!” A vírus eddig már több mint 210 ezer amerikai halálát okozta.

Hétfőn délután az elnököt kezelő orvoscsoport sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Trump jól van, bár továbbra is gyógyszereket kap – a többi közt az ötödik adag Remdesivirt kedden –, de ezek nem igényelnek kórházi kezelést.

Hétfőn este a first lady, Melania Trump – aki szintén elkapta a koronavírust – a Twitteren tudatta, hogy jól van, otthon pihen.

Tim Murtaugh, Trump újraválasztási kampányának kommunikációs igazgatója a Fox televízióban hétfőn este tudatta: az amerikai republikánus elnök alig hagyta el a kórházat, máris tervezi a második elnökjelölti vitáját kihívójával, Joe Biden demokrata párti elnökjelölttel. Erre október 15-én kerülne sor, és a floridai Miamiban tartanák meg.

„Ha a tudósok azt mondják, hogy a vita biztonságosan megrendezhető, és lesz lehetőség a szükséges távolság betartására a résztvevők között, akkor részemről rendben van” – fogalmazott.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A közösség szolgálatába állítják a ...
Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ