Trialoggá fokozott dialógus
Vissza

Trialoggá fokozott dialógus

Fényképek, rajzok és plakátok keverékéből született meg az a tárlatanyag, amelyet Trialog címmel szerda este nyitottak meg a Bánffy palotában. Szerzője Feleki Károly fotóművész, egyetemi oktató, aki bevallotta: neki nem parancsol semmiféle előírás, ő azt tesz a látvánnyal, amit éppen jónak lát.

(Borítókép Ördög I. Béla)

A rajzok, grafikák esetében –mielőtt munkához lát – a témát, ötletet előbb sokáig „emészti” magában, a fotózásnál nagyon fontos a gyorsaság, a plakát megalkotását pedig kiadós vázlatozás előzi meg.

Testvére meditáló előkészítő munkáját és komikus beállítottságát hangsúlyozta Feleki István, a kiállítás kurátora. Valóban, a február 2-ig látható tárlat súrolja a karikatúrák határát, portrék, használati tárgyak, anatómiai „áthallások” és írásos, lakonikus rövidségű megjegyzések fricskázzák a letűnt „aranykorszakot”, valamint az azt követő társadalmi viszonyokat. Olyan párbeszéd ez, amely provokálja a nézőt.

Megnyitóbeszédében Ioan Horvath-Bugnariu, a Képzőművészeti és Formatervezői Egyetem tanára a szerző kifejezőeszközei skálájának gazdagságát emelte ki, amelyek révén a lélekből eredő ihlet ezeknek a tárgyaknak a rabjává válik.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TIFF-nyertes magyarul, francia filmek ...
Karantén-kötelezettség nélkül ...
Kóricáljunk Emil Boc-kal

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ