Továbbra is Oltean Csongor vezeti a MIÉRT-et
Vissza

Továbbra is Oltean Csongor vezeti a MIÉRT-et

#Restart MIÉRT volt a jelszava a napokban Zilahon tartott Magyar Ifjúsági Értekezlet (MIÉRT) tisztújító küldöttgyűlésnek, ahol újabb elnöki mandátumot szavaztak Oltean Csongornak, aki további két éven át vezeti majd a civil szervezetet – olvasható a mai sajtóközleményben.

Az elnökhelyettes Tőtős Áron lett, aki a MIÉRT oktatásért és kutatásért felelős kabinetet is vezeti.

A küldöttgyűlés az első számú határozatban felkéri az RMDSZ minden megyei, területi szervezetét, hogy a területi vagy megyei választmányokban, a megyei küldöttgyűlésekben, ahol ifjúsági szervezet van és tenni akaró fiatal, legyen lehetőségük, hogy ő maguk döntsék el saját delegáltjaiknak mivoltát. Továbbá az is áll a határozatban, hogy minden területi RMDSZ elnök a helyi és megyei önkormányzati listák összeállítása előtt konzultáljon a megyei/területi ifjúsági szervezet elnökével is. Minden olyan önkormányzatban, ahol RMDSZ-es többség van és ahol a MIÉRT és annak tagszervezete tenni akaró fiatalokért felelősséget vállalnak, ezen fiatalok kapjanak bejutó helyeket. Ugyanakkor arra kérik a Szövetséget, hogy biztosítson 3 parlamenti mandátumot a Magyar Ifjúsági Értekezlet számára a 2020 parlamenti választások alkalmával.

A második határozattal egy állásfoglalást fogadtak el, amelyet a MAKOSZ (Romániai Magyar
Középiskolások Szövetsége) indítványozott. Ennek értelmében, amíg a kormány nem iktat be
megfelelő reformokat az állampolgári nevelés-, illetve a fiatalok közéleti oktatását illetően, addig
a MIÉRT és az ernyője alá tartozó szervezetek nem támogatják, hogy a szavazási korhatárt lecsökkentsék 16 éves korig.

A küldöttgyűlést megelőző gála esten Kovács Pétert, a MIÉRT első elnökét, az RMDSZ egykori ügyvezető elnökét díjazták a Pro Organizatione díjjal.

A szervezők egyébként nagy hangsúlyt fektettek a környezettudatosságra, a MIÉRT küldöttgyűlés idén - noplastic - rendezvény volt, respektálva a zöld kezdeményezéseket.

“Félidőben vagyunk, hiszen két éve azt mondtam négy évre tervezek. Voltak eredmények és kudarcok is, de a legbüszkébb arra vagyok, hogy sikerült megteremteni a közös hangot a szervezetben: megtanultunk csapatként gondolkodni, csapatként dolgozni. #Restart MIÉRT, hiszen úgy gondolom, egy ifjúsági szervezetben mindig jól jön egy kis frissítés, újraindítás. A következő évek prioritásai közé tartoznak a közelgő választások mellett a területi szervezetek és a MIÉRT kapcsolatának a megerősítése és ott, ahol igény van rá, ezek átszervezése. Azt szeretném, hogy olyan fiatalok dolgozzanak a szervezetben, akik hozzaadott értéket tudnak hozni és akik véleménye eljut olyan emberekhez is, akiket nem érdekel a politika – idézi a közlemény Olteán Csongort, aki azt is kihangsúlyozta, hogy a MIÉRT nem könyökölni akar a tisztségekért, hanem megdolgozni értük.

(Fotó: a MIÉRT Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Spárgabizottság”: a német követségnél ...
Ludovic Orban: megtettük az ...
Hagyományosan kezdődik a megye ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ