Továbbra is Csomortányi István az EMNP elnöke
Vissza

Továbbra is Csomortányi István az EMNP elnöke

Marosvásárhelyen tartotta szombaton 7. Országos Küldöttgyűlését az Erdélyi Magyar Néppárt. A 107 megjelent küldött nagy többséggel – 97 igen szavazattal – választotta újra Csomortányi Istvánt a Néppárt elnökének, megerősítve ezzel tisztségében a párt márciusban megválasztott vezetőjét – áll a politikai alakulat sajtóközleményben.

Csomortányi elmondta: az elmúlt hat hónapban elvégzett munka eredménye, hogy mára már egy egységes és tettre kész Néppárt áll a közelgő önkormányzati választások előtt.

A megjelent küldötteket Németh Zsolt, a magyar Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség országgyűlési képviselője és Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke köszöntötte, Tőkés Lászlónak, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökének, a Néppárt védnökének üzenetét pedig Cseh Gábor, az EMNT országos alelnöke tolmácsolta.

Németh Zsolt: „Megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatunk!”

„Miként a Néppárt korábbi vezetőit, úgy a jelenlegi és a jövőbeli elnökséget is segíteni szeretném munkájában. Ezúton is szeretnék gratulálni Csomortányi elnök úrnak a Néppárt megújításához, mely a frissülés lehetőségét hordozza magában. Megtiszteltetés, hogy együtt dolgozhatunk közös céljaink eléréséért, a Néppárt irányunkba tanúsított bizalmára pedig csak bizalommal válaszolhatunk. Hozzánk azok a politikai szervezetek állnak a legközelebb, amelyek a magyarság megmaradásának és önrendelkezésének ügyét immár évtizedek óta következetesen képviselik” – kezdte felszólalását Németh Zsolt.

A FIDESZ politikusa kijelentette: közös célnak tekinti az SZNT nemzeti régiókról szóló európai polgári kezdeményezésének sikerre vitelét, melyről Izsák Balázzsal részletekbe menően is tárgyaltak. Németh Zsolt az anyaországi politikai helyzet elemzésekor elmondta: bizakodva készülnek az önkormányzati választásokra, a FIDESZ egységes, miközben az ellenzék szétaprózódott, Magyarország helyzete stabil, nemzetközi súlya egyre nő, s ez azt is jelenti, hogy a külhoni magyarság erős hátországként számíthat az anyaországra, s erős szomszédként és partnerként tekinthetnek rá a szomszédos országok is.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...
Előrejelzés: Esőzések, viharok. Hol és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ