Tovább tart a szászfenesi szemétháború
Vissza

Tovább tart a szászfenesi szemétháború

Behívatta hivatalába Gheorghe Vuşcan prefektus Szászfenes, Nagykapus, Gyalu és Havasreketye polgármestereit és a hulladékkezelés terén érintett intézmények képviselőit, hogy megoldást találjanak az említett községek hónapok óta húzódó, háztartási hulladék elszállításával kapcsolatos gondjaira.

Szászfenes polgármestere, Horea Şulea, illetve a Románia legnagyobb községében a hulladék elszállításáért felelős Eco Quatro Salub cég képviselői kifejtették: az egyetlen megoldás a cég alaptőkéjének megemelése lenne, ám a helyi tanácsosok már többször elutasították az erre vonatkozó határozatot. Ennek kapcsán több „érintett” tanácsos azzal vágott vissza, hogy a tőkeemelést kérők nem mutattak be semmilyen befektetési tervet, de még garanciát sem arra vonatkozóan, hogy a tőkeemelés után nem fog ugyanez a helyzet előállni. Az említett cég nemrég lemondott igazgatója, Florin Otrocol másfelől úgy vélte: Szászfenesen jelenleg mintegy 200 tonna szemét várja, hogy elszállítsák, és sürgősen pénzre lenne szükség, hogy további szemetesautókat vegyenek, mert a meglévők nem elegendőek.

A további résztvevők szerint a szemétszállítási díj 8-ról 14 lejre való megemelése is véget vethet a szemétkrízisnek; erre szintén rá kellene bólintania a helyi tanácsoknak.

A parázs hangulatú megbeszélés nem sok eredménnyel zárult. Horia Şulea kijelentette: a tőkeemelésre vonatkozó határozattervezetet a tanács január 19-i ülésén is előterjeszti.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ