Történelmi Sepsi-siker a Román Kupában
Vissza

Történelmi Sepsi-siker a Román Kupában

Fennállása során először bejutott a labdarúgó Román Kupa döntőjébe a Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK, miután az elődöntő csütörtöki visszavágóján 3–0-ra legyőzte idegenben a Jászvásári/Iaşi-i Politechnikát az Emil Alexandrescu Stadionban.

A gólokat Fülöp István (20. perc), a holland Anass Achahbar (50. perc) és a szerb Goran Karanovics (86.) szerezte. Az első mérkőzésen, hazai pályán simán, 5–1-re nyert a sepsiszentgyörgyi csapat, amely így kettős győzelemmel jutott tovább.

A jászvásáriaknak továbbra sem sikerül továbbjutniuk az elődöntőn, immár ötödször véreznek el a legjobb négy között (1948, 1963, 1978, 1985 és 2020).

A visszavágó előtt nyomás nehezedett az együttesre, miután a román I. liga rájátszásának alsóházában mindössze három pontra van a kieső helyektől, emellett sajtóhírek szerint a héten egy állítólagos tettlegességig fajuló konfliktus is kirobbant az egyik játékos, Fülöp Loránd és Leo Grozavu edző között.

Ennek ellenére a csütörtöki mérkőzésen a háromszéki együttes magabiztos játékkal múlta felül ellenfelét, így 8–1-es összesítéssel került a július 22-i döntőbe, ahol az FCSB lesz az ellenfele.

A bukaresti együttes szintén magabiztosan győzte le az elődöntőben ősi riválisát, a Bukaresti Dinamót. A FCSB szerdán este 1–0-ra nyert, miután az első mérkőzésen 3–0 arányban kerekedett felül ellenfelén. Elképzelhető azonban, hogy a Dinamó megóvja a mérkőzést Andrei Daniel Vlad jogosulatlan szerepeltetése miatt, a kapus az előző két kupamérkőzésen kapott egy-egy sárga lapot, s a szabályzat bizonyos olvasatában eltiltás várt volna rá.

Az FCSB 22-szeres Román Kupa-győztes, legutóbb 2015 volt finalista, amikor 3–0 arányban kiütötte a Nemzeti Arénában a Kolozsvári U FC-t.

A döntőt július 22-én a ploieşti-i Ilie Oană Stadionban.

Eredmény, Román Kupa, elődöntő, visszavágó: • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 0–3 (gól: Fülöp Istvan – 20., Anass Achahbar – 50. és Goran Karanovics – 86. perc) – továbbjutott a Sepsi kettős győzelemmel, 8–1-es összesítéssel.

Borítókép: A gólok sorát a 30 éves marosvásárhelyi Fülöp István kezdte el – FOTÓ: FACEBOOK/SEPSI OSK


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya
Walking Dead a középkorban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ