Többen meghaltak a vasárnap délutáni ítéletidőben - FRISSÍTVE
Vissza

Többen meghaltak a vasárnap délutáni ítéletidőben - FRISSÍTVE

Halálos áldozatokat is követelő ítéletidő söpört végig vasárnap délután Románia nyugati részén.

    A kora esti adatok szerint a ma délutáni, az ország nyugati részében tomboló viharban elhunyt áldozatok száma közben már nyolcra emelkedett este 8 óra után, és 62 sérültről tudósítottak. Számos épület, lakóház tetejét tépte fel a szél, több tíz fa kidőlt és autók rongálódtak meg. 

    Bánffyhunyadot sújtotta leginkább a vihar Kolozs megyében, ahova a prefektus is kiszállni készül felmérni a károkat – írják a helyi hírportálok. Désen egy épület teteje omlott le több kocsit megrongálva, Jenőalján pedig kigyúlt egy állatmenhely. Körösfeketetó és Csucsa között akadozott a közlekedés az útra kidőlt fák miatt. Szászfenesen és Kisbácsban is épületek rongálódtak meg, a 112-es sürgősségi számot folyamatosan hívták.

    A digi24.ro hírportál este 8 óra előtt már arról tudósított, hogy egy hatodik áldozat Besztercén volt, ott egy nő halt meg, szintén egy kidőlt fa miatt. 27 sebesültről is tájékoztattak, két gyermek állapota pedig súlyos.

    A Temes megyei áldozatok közül ketten Temesváron, ketten pedig a tőle harminc kilométernyire lévő Buziásfürdőn vesztették életüket, huszonhatan pedig megsérültek - tájékoztatta az Agerpres hírügynökséget Elena Megherea, a megyei katasztrófavédelem szóvivője. Az áldozatok halálát a rájuk zuhant fák okozták, egy férfit pedig egy leszakadt hirdetőtábla ütött agyon.
    A vihar jelentős károkat is okozott: a tövestől kiszakított fák és letört ágak autókat rongáltak meg, villanyvezetékeket szakítottak el - tudósított az MTI. A szél háztetőket rongált meg, teherautókat borított fel, Temesvár belvárosa órákra áram- és vízszolgáltatás nélkül maradt. Heves szélvihar okozott károkat vasárnap délután Aradon is: a szél tetőket tépett le, fákat döntött ki, reklámtáblákat borított az útra. A megyében Menyházán a legsúlyosabb a helyzet: itt egy nő meghalt, amikor egy kidőlő fenyőfa maga alá temette, az üdülőtelepre vezető út pedig járhatatlan, a szél ugyanis tucatnyi fát döntött az úttestre.
    Ítéletidő tombolt Krassó-Szörény megyében is: Resicabányán egy panelház teraszának tetőzetét szakította le és fákat döntött ki a szél. Vasárnap estig narancssárga (másodfokú) viharriadó van érvényben Oravicabánya, Karánsebes és Nándorhegy (Otelu Rosu) térségében is, a meteorológiai szolgálat szerint a széllökések az óránkénti 90 kilométeres sebességet is elérhetik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megkezdődött a Trump elleni eljárás ...
Megvizsgálják, gyűlöletbeszédnek ...
Érzelmek háborúja… avagy mi rejlik az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ