Több száz parkolóhelyet létesítettek Bánffyhunyadon
Vissza

Több száz parkolóhelyet létesítettek Bánffyhunyadon

Öt helyszínen, összesen 220 parkolóhelyet bocsátottak a gépkocsivezetők rendelkezésére augusztus 1-től Bánffyhunyadon. A tervek szerint további három helyszínen létesít majd parkolót a bánffyhunyadi polgármesteri hivatal.

Jelenleg a református templomnál, a főtéren, valamint a Republicii utcán található sorompóval ellátott fizetős parkolókban hagyhatják a sofőrök autóikat. A parkolási díj óránként 1 lej, ugyanakkor bérletet is lehet igényelni a helyi polgármesteri hivatalnál. A bérleteket egy évre vagy hat hónapra bocsátják ki, ezekért évenként 200 lejt fizetnek a magánszemélyek és 300 lejt a jogi személyek.

„A közparkolók megnyitásával reméljük sikerül csökkenteni a forgalmi torlódásokat, hiszen sok esetben szabálytalanul leparkolt autók miatt alakulnak ki dugók. Bár jelenleg 220 helyet adtunk át, a jövőben további három helyen alakítunk ki parkolót: a poliklinika és az Octavian Goga Elméleti Líceum előtt, valamint a Vlegyásza utcában” – mondta el Buzás-Fekete Mária, Bánffyhunyad RMDSZ-es alpolgármestere.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Andrzej Duda nyerte a választást ...
Kína szankciókkal válaszol az ujgurok ...
Épségben olvadtak ki a francia Alpokban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ