Több mint hetvenen ballagtak a Sapientián
Vissza

Több mint hetvenen ballagtak a Sapientián

Hetvennégy diák, környezettudományi, média, európai tanulmányok és jogtudományok szakterületek végzősei köszöntek el a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Kolozsvári Karától szombaton, a Farkas utcai templomban szervezett ünnepségen. A ballagáson az egyetem tiszteletbeli egyetemi tanár címet adományozott Vándor Jánosnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanárának, a Sapientia Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék oktatójának.

– Az élettel nem az a baj, hogy nem elég hosszú, hanem az, hogy nem elég széles. Nem elég széles, ugyanis hiányzik belőle egy sor olyan lehetőség, amelynek birtokában azt gondoljuk, hogy sokkal nagyobb lenne a mozgásterünk, és amelynek birtokában hatékonyabbak és sikeresebbek, boldogabbak lehetünk. Önök, kedves ma itt ülő végzős hallgatók az egyetemi tanulmányaik elvégzésével éppen egy ilyen lehetőséget, mozgásteret adtak hozzá életük szélességéhez. Ugyan látszólag valaminek a végéhez érkeztünk, ám nem lezártak, befejeztek valamit, hanem szabadságukat bővítettek, újabb lehetőségeket nyitottak meg – búcsúztatta a diákokat Tonk Márton, a kolozsvári kar dékánja, a Sapientia EMTE Szenátusának elnöke.

Az intézménytől búcsúzó 74 hallgató a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának négy tanszékén (Környezettudomány, Média, Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok, Jogtudomány) szerzett alap- vagy mesterképzéses diplomát. A diákoknak a tanszékek vezetői, Urák István docens (Környezettudomány Tanszék), Virginás Andrea (Média Tanszék), Lupescu Radu docens (Nemzetközi Kapcsolatok és Európai Tanulmányok Tanszék), valamint Veress Emőd professzor (Jogtudomány Tanszék) adott jó tanácsokat útravalóul. A különböző szakok diákjai maguk is elköszöntek az egyetemtől, beszédeikben felidézték a kezdetek, a kellemes és életreszóló élményeket, elmondták, ahogy az egyetem a gondolkodásmódjukat alakította.

Az esemény fénypontja a diplomaátadó volt, a diákok a dékántól és tanszékük vezetőjétől vehették át az oklevelet, amely igazolta, hogy megérte az elmúlt 2, 3 vagy akár 5 évben keményen, kitartóan és odaadóan dolgozni.

Idén újra díjazta az egyetem a kiemelkedő szakmai eredményeket elért diákokat. A Sapientia Maximus Díjat három végzős érdemelte ki. A díjat a természettudományok szakterületen végzett kiemelkedő tudományos munkájáért Lőrincz Beáta Környezettudomány szakos és Szabó Ágota Réka Környezetvédelem és monitoring mesteri szakos, valamint társadalomtudományok szakterületen Sarány Orsolya Diplomácia és interkulturális tanulmányok mesteri szakos hallgató kapta.

Az eseményen az egyetem tiszteletbeli egyetemi tanár címet adományozott Vándor Jánosnak, a Budapesti Gazdasági Főiskola tanárának. A Szenkovics Dezső egyetemi tanár által írt laudációt Toró Tibor oktató tolmácsolta a rendezvényen. A méltatásban Szenkovics Vándor János egyedülálló oktatói stílusát, kiemelkedő humorát és impozáns szakmai teljesítményeit emelte ki.

(Borítókép: Az intézménytől búcsúzó 74 hallgató a Sapientia EMTE Kolozsvári Karának négy tanszékén szerzett alap- vagy mesterképzéses diplomát. Fotó: Facebook/Sapientia EMTE )


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Filmtettfeszt: díjátadó kézfogás és ...
Szexedukáció, utcai okoskönyvtár, ...
Nyári túrákon: Árnyas erdők, kék tó és ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ