Több mint 50 zsák szemetet gyűjtöttek a Tordai-hasadékban
Vissza

Több mint 50 zsák szemetet gyűjtöttek a Tordai-hasadékban

A Föld Világnapja alkalmából a Kolozs megyei Salvamont-Salvaspeo Közszolgálati Hegyimentő Szolgálat és a Natura 2000 Torockói Természetvédelmi Egyesület takarítási akciót szervezett a Tordai-hasadék azon részébe, amely a turisták számára is megközelíthető. A takarításon a civil szervezetek képviselői, iskolások és a természetvédők több mint 50 zsák hulladékot gyűjtöttek össze a Hăsdate patakból és környékéről.

– A Kolozs Megyei Tanács, amelynek hatáskörébe tartozik a Salvamont-Salvaspeo, több intézkedést is foganatosított a környezet védelme érdekében. A turistaösvényeket megközelíthetővé tettük, tájékoztató táblákat függesztettünk ki, korszerűsítettük a jegypénztárt, hogy az ide látogató turisták kényelmesen túrázhassanak, és szívesen térjenek vissza – nyilatkozta Alin Tise megyei tanácselnök.

A takarítás alkalmával ideiglenesen elhelyeztek egy gátat is, amely a víz felszínén úszó hulladékot gyűjti össze, hogy azok ne kerüljenek a természetvédelmi területre.  A tájékoztató pannókat azért helyezték el, hogy felhívják a turisták figyelmét a rezervátum tisztán tartására és a talajcsuszamlás, kőomlás  vagy a turistaösvényekről való letérés veszélyeire. Kiadtak egy kis tájékoztató füzetet is, amely egyrészt tájékoztatja az odalátogatókat a Tordai-hasadékban található természetvédelmi területről, a főbb turistautakról, a sziklák neveiről, de olvasható néhány hasznos adat arra nézve is, hogy mit kell tenni, ha valaki eltéved vagy balesetet szenved.  


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis: nem szándékozunk lezárni az ...
Elhunyt az argentinok legendája, Diego ...
Bukaresti kórház folyosóján kezelt ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Pozitív emberek pozitív teszttel, ...
  • Országos jelentőségű lelet ...
  • Frankenstein-horror
  • Elhunyt Angi István zeneesztéta
  • Hosszú járvány lesz: 3 év kell a ...