Tíz országból 1600-an építik az idei Untoldot
Vissza

Tíz országból 1600-an építik az idei Untoldot

Elkezdődött. Kerítéselemek, színpadrészletek, külső szemlélő számára azonosíthatatlan kupacok várakoznak a sétatér környékén arra, hogy a Kolozsvár belvárosában bő két hét múlva kezdődő Untold fesztivál különféle helyszíneibe beépítsék őket. A szervezők közleménye szerint a hatodik Untold előkészítésén tíz országból több mint 1600 személy dolgozik.

A nagyszínpadon 800 négyzetméteres ledképernyőt szerelnek fel, csak ennek a színpadnak a több mint 2000 négyzetméternyi díszleteit nem kevesebb mint 18 tehergépkocsi szállítja Kolozsvárra, köztük az idei fesztivál kreatív vezérötletét – a felkelő Holdat és az Untoldnak az erdélyi mítoszvilágból inspirálódó, képzelet és valóság határán mozgó mitikus személyiségeit – megjelenítő 3D díszletelemeket is, amelyek visszaköszönnek majd a fesztivál hét színpadáról és különféle további helyszíneiről.

Az idei fesztivál fővédnöke a Hold lesz, mely az egész emberiséget pozitív energiákkal feltöltő és erős kapcsolatokkal megajándékozó kollektív energiaforrásként uralja majd a nagyszínpadot, ahol olyan hírességek lépnek majd fel, mint David Guetta, Dimitri Vegas & Like Mike, Martin Garrix, DJ Snake, Fedde le Grand, Ofenbach, Quintino, Parov Stelar, The Script, Tyga stb.

Hasonlóan lenyűgöző látványvilágot ígérnek a kisebb színpadok esetében is. Az ellipszis alakú Galaxy színpad például 27 méter széles és 11 méter magas lesz, itt sorra nyitnak különleges zenei portálokat olyan nagy nevek, mint Charlotte de Witte, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens, Claptone vagy Tale Of Us. A 26 méter széles és 20 méter magas Alchemyva színpad Netsky, Chase & Status, Rudimental, Wilkinson, Dub FX & Woodnote és a legismertebb hazai rap, trap, hip-hop, grime, dubstep vagy drum&bass művészek által bontja le az utolsó kommunikációs gátakat. Az összes színpadhoz 230 kamion szállította a szükséges felszerelést. Az idei Untold szeptember 9–12. között zajlik.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre