Tisztújítás a kolozsvári RMDSZ belmonostori és györgyfalvi körzeténél
Geréd Imre és Antal Géza
Geréd Imre és Antal Géza
Vissza

Tisztújítás a kolozsvári RMDSZ belmonostori és györgyfalvi körzeténél

Újraválasztották elnöknek Geréd Imrét a kolozsvári RMDSZ belmonostori körzetének tisztújító közgyűlésén, november 16-án – tájékoztatott közleményében az Kolozs Megyei RMDSZ. A régi-új elnök beszámolt eddigi munkájáról a közösség élén, egyebek mellett kiemelve a Pro Iuventute akadémiát, amelyen helyi és magyarországi döntéshozókat mutatnak be a kolozsvári érdeklődőknek; Tamás András honvéd alezredes emlékoszlopának felújítási munkálatait a Házsongárdi temetőben; a közösségi kollégiumot, amelynek keretében 12 fiatal egyetemistának biztosítanak ingyenes lakhatást Kolozsváron; és a szomszedok.ro projektet, amelynek köszönhetően ezernél több szépkorúnak segítettek a koronavírus járvány idején a bevásárlásban és számlák fizetésében.

A Györgyfalvi negyedben folytatódott a kolozsvári  RMDSZ-körzetek újjászervezése. A november 17-i gyűlésen több mint ötvenen vettek részt. A körzeti elnök és választmány megválasztását követően közel egy órás lakossági fórum zajlott, amely során Oláh Emese, a kincses város alpolgármestere válaszolt a felmerült kérdésekre.

Köszönöm a felkérést és a támogatást, hogy a negyedfelelősi feladat után a körzeti szervezet vezetését is rám bízták. Köszönet annak a nyolc embernek, aki vállalta, hogy ebben a közösségi munkában segítségemre lesz és köszönet mindenkinek, aki részt vett a gyűlésen és a lakossági fórumon” – mondta Antal Géza, az újonnan megválasztott körzeti elnök. A Kolozs megyei RMDSZ ügyvezető elnöke, a megyei tanácsosi tisztséget is betöltő Antal emlékeztetett: az elmúlt időszakban az itt lakók nyitottságának köszönhetően több, lakossági bejelentés nyomán beazonosított ügyet is sikerült megoldani (parkolóhelyek kialakítása, a zöldövezetek karbantartása, közvilágítás, útjelzések, szemétszállítás).

Az alapszervezeteknek fontos szerepe van a Szövetség életében a közösségi és politikai képviselet szempontjából, éppen ezért elengedhetetlen, hogy egy olyan nagyvárosban, mint Kolozsvár, megújuljon a körzeti tevékenység, így biztosítva a város magyarsága számára a folyamatos és személyes kapcsolatot a választott tisztségviselőkkel – hangsúlyozza a megyei szervezet közleménye.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Áprilisban jön Murakami Haruki új ...
Ki kerülhet a NATO élére Stoltenberg ...
Még több nyugati fegyverre számít ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ