TIFF 2020 – Filmfesztivál helyett egyelőre csak online beszélgetések
Vissza

TIFF 2020 – Filmfesztivál helyett egyelőre csak online beszélgetések

Új projektet indít a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál csapata InspiraTIFF néven: május 25-től kezdődően hetente tesznek közzé interjúkat a TIFF Unlimited online portálon, a beszélgetéseket Mihnea Măruță újságíró vezeti. Az eredetileg május végére tervezett TIFF 19. kiadásának „nyitóhetén” Cristi Puiu rendező lesz az első meghívott.

Az interjúban szó lesz a jelenlegi bizonytalan helyzet megéléséről és lehetőségeiről, politikai megközelítéséről, családról és a rendező új Malmkrog című filmjéről is. A beszélgetés május 25-én, hétfőn este 8 órától tekinthető meg az unlimited.tiff.ro webhelyen ingyenes közvetítésként.

Cristi Puiu az egyik legelismertebb filmrendező, az román újhullám  úttörője. Több filmjét is – a 2001-es Marfa și banii, a 2005-ös Lăzărescu úr halála, a 2010-es Aurora és a 2016-os Sieranevada – a TIFF-en mutatták be és fontos díjakat zsebeltek be. Legutóbbi alkotása, a Malmkrog, idén elnyerte a Berlinale legújabb, „Encounters” nevet viselő szekciójának rendezői díját.

A hétfőnként közzétett interjúkban szó lesz a világ változásairól, kihívásairól a kultúra, technológia, oktatás, egészségügy, vállalkozás, marketing és más kulcsfontosságú területek szempontjából egyaránt, útmutatót, ötleteket és lehetséges válaszokat kínálva az érdeklődőknek. Az InspiraTIFF tágabb értelemben vett célja, hogy kapcsolódási lehetőséget biztosítson a vállalkozóknak, vezetőknek, feltalálóknak és művészeknek különféle interaktív előadások, mesterkurzusok, workshopok, kiállítások, előadások és egyéb programok által.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestben és az erdélyi megyékben ...
Felmentette első fokon a bukaresti ...
Koronavírusos beteg Medgyesen – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ