TIFF 2020: Fellini-téma a reklámkampányban
Vissza

TIFF 2020: Fellini-téma a reklámkampányban

Elkészült a 19. Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) reklámkampánya, amelyben Kolozsvár egy régimódi film helyszínévé változik át, tisztelegve a történelem egyik legjelentősebb filmrendezőjének, az olasz Federico Fellini születésének száz éves évfordulója előtt.

A fesztivált promováló videó jeleneteit Fellini Nyolc és fél című alkotása ihlette, de a végeredmény erdélyi humorral és a járványhelyzetre utaló részletekkel egészül ki Anton Groves és Damian Groves munkájában. A fekete-fehér videó főszereplője Alec Secăreanu színész, de megjelennek lesifotósok, maszkos papok, a korszaknak megfelelő autók, karneváli alakok, valamint a társadalmi távolságtartás motívuma is helyet kap az egyperces reklámanyagban.

A fesztivál hivatalos plakátjain Monica Bârlădeanu színésznő látható Az édes élet című szintén Fellini-film ikonikus jelenetének hangulatát megelevenítő koncepcióban. A Kolozsvár utcáin forgatott videót Emilian Marnea színész narrálta, a plakátokon szereplő fényképeket pedig Marius Mariș készítette.

(Borítókép forrása: a TIFF hivatalos Facebook-oldala)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ismertette a MÚRE riportpályázata ...
Plazmaadással segítheted a ...
Drágul a reptéri parkolás Kolozsváron

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ