Thomas Vinterberg filmje kapta a fődíjat a BFI Londoni Filmfesztiválon
Vissza

Thomas Vinterberg filmje kapta a fődíjat a BFI Londoni Filmfesztiválon

Thomas Vinterberg Another Round című filmje kapta a vasárnap zárult BFI Londoni Filmfesztivál fődíját, amelyet a közönség ítélt oda a pandémia miatt részben online megrendezett filmmustrán.

Vinterberg a virtuális díjátadón köszönte meg a közönség döntését, mint mondta, nagyon büszkék az elismerésre és nagy megtiszteltetésnek tekintik, hogy a brit nézők rájuk szavaztak. Ugyanakkor megemlítette, hogy szomorúak, amiért nem lehettek jelen személyesen a fesztiválon.

Az Another Round Vinterberg alkoholról szóló ódája, amelynek főszerepét Mads Mikkelsen játszotta el.

A legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a hibrid – részben vetítésekkel, részben a virtuális térben zajló – fesztiválon Benjamin Lee The Painter and the Thief című produkciója kapta. A film egy szokatlan kapcsolat története egy cseh festő és egy norvég férfi között, aki ellopta a művésznő két képét.

A film rendezője a dokumentumfilm két szereplőjének, Barbora Kysilkovának és Karl-Bertil Nordlának is köszönetet mondott online közvetített beszédében. Mint felidézte, azért határozta el, hogy megörökíti a két ember történetét, mert annyira meghatotta az, ahogyan Barbora a legértékesebb műveit ellopó Karl-Bertil tárgyalásán a férfival viselkedett.

A díjátadón Tommy Gillard nyerte el a legjobb rövidfilm díját, és a To Miss the Ending című produkció, Anna West és David Callanan filmje is díjazott lett.

A BFI 50 ezer fontos (megközelítőleg 270 ezer lej) jutalommal járó IWC Schaffhausen filmkészítői ösztöndíját Cathy Brady, a Wildfire rendezője kapta a The Hollywood Reporter tudósítása szerint.

(Borítókép: jelenet a filmből) 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A közösség szolgálatába állítják a ...
Edi Iordănescu második CFR-kalandja ...
Egy dollárért hozat kőzetmintát a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ