Texas után Ohió – kilenc halott egy fegyveres támadásban
Vissza

Texas után Ohió – kilenc halott egy fegyveres támadásban

Újabb fegyveres támadás történt az Egyesült Államokban: az Ohio állambeli Daytonban egy férfi tüzet nyitott egy bárban; a legfrissebb hírek szerint a lövöldözésben tíz ember meghalt a támadóval együtt, és legalább 16 embert szállítottak kórházba sebesülésekkel. Több sebesült állapota válságos.

Az incidens helyi idő szerint szombat éjfél után egy órával történt az amerikai város Oregon nevű kerületében, ahol sok éjszakai szórakozóhely, bár, művészeti galéria és bolt van. A lövöldözés a Ned Pepper Bar nevű szórakozóhelyen történt.

A rendőrség megerősítette, hogy a helyszínre kiérkező rendőrök lőtték le a támadót. Korábban olyan hírek láttak napvilágot, hogy volt a támadónak egy tettestársa is, de Matt Carper rendőrparancsnok sajtótájékoztatóján ezt nem erősítette meg, s azt mondta, hogy a támadó gyaníthatóan egyedül volt. Puskát használt, és több tárat lőtt ki.

Az Egyesült Államokban nem ritkák a fegyveres támadások, csak az elmúlt egy hétben számos hasonló bűncselekmény történt. Mindössze néhány órával korábban El Pasoban volt támadás, kedden pedig ketten meghaltak és egy rendőr megsebesült a Mississippi állambeli Southavenben, egy Walmart áruházban. Az elkövetőt meglőtték, majd őrizetbe vették. Múlt vasárnap hárman – köztük egy hatéves kisfiú – vesztették életüket és tizenöten megsebesültek, amikor egy 19 éves férfi egy AK-47-es gépkarabéllyal lövöldözni kezdett a kaliforniai Gilroyban rendezett fokhagymafesztiválon. A rendőrök agyonlőtték a támadót.
 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csökkenthetné a vírus terjedését ...
Online programajánló – ...
Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ