Terrortámadás Bécsben több helyszínen. Többen meghaltak
Vissza

Terrortámadás Bécsben több helyszínen. Többen meghaltak

Feltehetőleg terrortámadás volt hétfőn este Bécs belvárosában, több helyszínen. Az osztrák belügyminiszter szerint a lövöldözésben többen életüket veszthették és többen megsebesülhettek.

Lövések dördültek el hétfőn este nyolc óra körül egy bécsi zsinagógánál. Több elkövető automata fegyverekkel adott le lövéseket a bécsi rendőrség Twitter-üzenetei szerint – írja a hirado.hu. A nyomozás eddig hat különböző bűnügyi helyszínen folyik. A híradások (digi24.ro) legkevesebb hét halottról szólnak, de több súlyos sérültje van a támadásnak, köztük egy rendőr. A híradások szerint egy támadót lelőttek. Sajtóbeszámolók arról is írnak, hogy egy merénylő felrobbantotta magát hétfő este Bécs központjában, és állítólag hat helyszínen voltak merényletek, de túszejtésről is beszélnek. A Kronen Zeitung szerint az osztrák főváros egyik zsinagógáját érte támadás a Seitenstettengassén. Az elkövetők többen lehettek, egyikük meghalt – erősítette meg a belügyminisztérium. A bécsi rendőrség Twitteren felszólította az embereket, hogy kerüljék a köztereket, illetve tömegközlekedési eszközöket.

Sajtójelentések szerint Bécs belvárosának nagy részét lezárták. A rendőrség minden  rendelkezésre álló egységét bevetette. A Falter című osztrák lap birtokába került felvételen egy férfi látható, aki a zsinagóga épülete előtt válogatás nélkül tüzet nyit éttermekre.

A Bécsi Izraelita Felekezeti Közösség (IKG) szerint a támadás idején nem voltak emberek a zsinagógában. A ausztriai zsidó közösség vezetője a Twitteren pedig azt írta, hogy egyelőre nem világos, hogy a bécsi zsinagóga, vagy annak melléképületei lettek volna a támadás célpontjai, azok akkor már zárva voltak.

EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Október 1-jétől csak útlevéllel lehet ...
Florin Cîțu a PNL új elnöke
Újraszentelték a felújított ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ