Teljesen új röplabdacsapat alakult Zilahon
Vissza

Teljesen új röplabdacsapat alakult Zilahon

Nemrég beszámoltunk a Zilahi MRK férfi röplabdacsapata háza táján fennálló gondokról. A múlt napokban a helyi városháza bejelentette, hogy ezentúl anyagilag nem támogatja a március végén lezárult A1-bajnokságban negyedik helyet elfoglaló röplabdacsapatot.

ERKEDI CSABA

Helyette a szilágysági önkormányzat teljesen új együttest létesített, a város színeit képviselő Városi Sportklub (ezen a néven szerepel a III. ligában a helyi labdarúgógárda is) néven. Már edzőt is találtak Marius Lazăr személyében, aki utoljára a Meszes alji városban működő Röplabda Akadémia szakvezetője volt. Azelőtt éveken át játszott a sokszoros bajnok Zilahi Elcond és Remat csapataiban, de mint másodedző és játékvezető is jól ismert a romániai röplabdasportban. Az újonnan alakult együttesben többnyire csak helyi játékosok kapnak helyet.

A volt alakulatból rendre mind elhagyták a zilahi klubot, több játékossal szemben a volt vezetőség kéthónapos fizetéssel tartozik. Köztük van a szamosújvári örmény gyökerekkel rendelkező Bogdan Tănase edző (korábban Magyarország szövetségi kapitánya) és a dési származású Andrei Spânu válogatott röplabdázó is.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: kiváló kezdés az Európa Liga ...
Minden megyében indít jelölteket az ...
Karcsisirató

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ