Röplabda: utolsó percben botlott meg Zilah, bajnokok a galaciak

Röplabda: utolsó percben botlott meg Zilah, bajnokok a galaciak
Lehullt a függöny a férfi A1-osztályú röplabdabajnokság mögött. Nagy meglepetésre idén a bajnoki címet a Galaci Arcada hódította el, maga mögött hagyva a majd végig első helyen álló Zilahi MRK együttesét.

ERKEDI CSABA

Érdekes módon, az alapszakasz végén a Duna-parti gárda még csak a táblázat harmadik helyén volt, 9 ponttal lemaradva az élen található szilágysági alakulattal szemben. Igen ám, de a rájátszásban valósággal megtáltosodtak az Arcada játékosai, és mindent beleadtak, hogy megszerezzék a klub történetének első bajnoki címét.  A siker egyik magyarázata, hogy az év elején a moldvai egyesület trénert cserélt, a kispadra a tavalyi bajnok, a Ploieşti-i Tricolorul volt edzője, Sergiu Stancu került, aki gyökeresen megváltoztatta nemcsak a szemléletet, hanem a csapat játékát is. Végül is 71 ponttal Galac megnyerte a 2018–2019-es idényt. A második helyezett Zilahi MRK 69 pontot gyűjtött, míg a bronzérmet a Krajovai  MSC együttese szerezte meg 64 ponttal.

Az idei bajnok röplabdában tehát a Galaci Arcada, de az még nem biztos, hogy részt is vesz az ősszel induló európai bajnokok kupájában. Ne feledjük, tavaly ilyenkor bajnok Ploieşti-i Tricolorul nem csak a kontinensviadalon, de a hazai bajnokságban is feladta a harcot, azaz... megszűnt.

A női A1-osztályban egy fordulóval az idény vége előtt kiderült: 2015, 2016 és 2017 után ismét a Balázsfalvi Volei Alba hódította el a bajnoki trófeát.