Távolról segítik a fizikai erőnlét fejlesztésében a dési sportolókat
Vissza

Távolról segítik a fizikai erőnlét fejlesztésében a dési sportolókat

Egy dési sportalakulat sem edzhet közösen a mostani koronavírusos helyzetben, de azért kaptak megoldást a fizikai kondíció fejlesztése érdekében.

ERKEDI CSABA

A Szamosok találkozásánál fekvő város egyik legkiválóbb (többször végzett az élen különféle országos és nemzetközi testépítő versenyen) sportolója, Florin Damşa online tartja a kapcsolatot a helyi labdarúgó- és röplabdacsapatok tagjaival, és az ő irányításával végzik lakásukban az általa előírt gyakorlatokat.Utasításait és tanácsait az országos gyermek-, kadett- és ifjúsági lánycsapatainak kosarazói is igénybe veszik, ha már nem vehetnek részt közös edzéseken. Így legalább folytathatják az edzők által előírt gyakorlatokat. Mivelhogy Désen is bezárták a fitnesztermeket, az erőnléti és állóképességi gyakorlatokat a játékosok otthon is elvégezhetik. A jó szándékú szakember nem kevesebb mint 17 gyakorlatot ajánl mindennap online, emellett az egészséges táplálkozásról is értékes tanácsokat nyújt az aktív sportolóknak.

Florin Damşa dési sportolót az idén is meghívták Európa egyik legrangosabb testépítő-rendezvényére, a Joe Weider SMR Olimpia Spain 2020 nemzetközi versenyre, amelyre eredeti tervek szerint június 11. és 14. között lenne esedékes a spanyolországi Alicante városban.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hargita megyében is megjelent a kór
Folytatja a fertőtlenítést a városháza
Idős földészek mikor dolgozhatnak a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ