Tătaru: elkerülhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása
Vissza

Tătaru: elkerülhetetlen a veszélyhelyzet meghosszabbítása

Szinte elkerülhetetlennek látszik a veszélyhelyzet július 15-e utáni meghosszabbítása – jelentette ki hétfő késő este a B1 televízió műsorában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.

„Jelenleg nincs olyan helyzet, ami a szükségállapot bevezetését tenné indokolttá. Készen állunk arra, hogy a következő két hétben, a tesztelések mértékétől függően változó számú 500, 600, talán 700 új esetünk legyen naponta. Szinte elkerülhetetlennek látszik a veszélyhelyzet július 15-e utáni meghosszabbítása” – idézte Tătaru nyilatkozatát az Agerpres hírügynökség.

A tárcavezető szerint a karanténtörvényre feltétlenül szükség van, és készen áll arra, hogy megjelenjen a felsőház jogi bizottsága előtt a jogszabály vitáján. Hozzátette: Románia az egyetlen európai ország, amelynek nincs a karanténra vonatkozó törvénye.

A miniszter azt ajánlotta az állampolgároknak, hogy a vonatkozó törvénykezés hiányában is fogadják el a beutalást, illetve a kezelést, mert könnyen előfordulhat, hogy „a mai enyhe tünetek holnapra már egyáltalán ne legyenek annyira enyhék”. 

ÚJABB RENDKÍVÜLI ÜLÉSSZAKRA HÍVTÁK ÖSSZE A KÉPVISELŐHÁZAT

Július 16-a és 31-e között újabb kéthetes rendkívüli ülésszakra hívják össze a képviselőházat – döntötte el keddi ülésén a házbizottság. Az elfogadott program értelmében a képviselők július 16-től, azaz csütörtöktől a szakbizottságokban dolgoznak, plenáris ülésre július 27-én és 28-án kerül sor. Az alsóház jelenlegi rendkívüli ülésszaka szerdán, azaz július 15-én fejeződik be. A képviselőház házbizottsága június 29-én döntött arról, hogy a július 1-je és 15-e közötti időszakra rendkívüli ülésszakot hív össze.


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Krajova–CFR 1907: mindenképpen ...
Önkormányzati támogatás kultúrára és ...
Egyelőre nem szabadulhat a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ