Táncelőadás az opera udvarán
Vissza

Táncelőadás az opera udvarán

Friss, lendületes, izgalmas és különleges kortárs táncelőadással várja közönségét a Kolozsvári Magyar Opera balettkara, derül ki a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményből.

Tánc a ,,dobozon” kívül (Dance out of the box) című produkciót augusztus 6-án csütörtökön, este nyolc órától tűzte műsorára az intézmény. Az előadást  Jakab Melinda állította színpadra, a színpadkép és a jelmezek Ledenják Andrea munkája. Helyszín: az opera Szamos-part melletti udvara.

„Mit jelent a mai világban megőrizni az identitásunkat? Mit jelent dobozban élni? Ezekre a kérdésekre keresi a választ a darab rendező-koreográfusa, akinek elmondása szerint a táncművészt legfőképp a test és lélek összekapcsolódása izgatja a táncban”, olvasható a közleményben. „Az előadás, a tánc, a zene iránti szeretetről, a betartott algoritmusokról, önmagunk kibontakozásáról, az egymásra figyelésről szól.  Arról, hogy miként hozhatunk ki a legtöbbet, a legjobbat az adott helyzetből, kreatívan, játékosan, dobozon kívüli állapotban”, vallja Jakab Melinda rendező-koreográfus.

Az előadás alkotói: Viorica Bogoi, Andreea Popa, Simina Oprean, Antonia Indrei, Alin Rîpă, Kálmán Róbert Attila és Sergiu Hosu.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Romániában ismét meghaladta az 500-at a ...
Tetemes bírság a Mozi+-nak rossz ...
Forog az Oscar-díjas Deák Kristóf első ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ