Tájfutó junior vb: Magyar ezüstérem a nyitónapon
Vissza

Tájfutó junior vb: Magyar ezüstérem a nyitónapon

Sárközy Zsófia ezüstérmes lett a Bács-Kiskun megyében rendezett junior tájfutó-világbajnokság hétfői nyitónapján.

A homokbuckás alföldi terepen rendezett normáltávú versenyen, Pirtón a nők légvonalban 10,2 kilométeres, 18 ellenőrzőpontos pályán küzdöttek meg egymással. A svájci Simona Aebersoldnak sikerült legjobban a tájékozódás és a futógyorsaság összehangolása, így 54:37 perccel ő nyerte az első női aranyérmet a vb-n. A második pozíciót Sárközy Zsófia, a Hegyvidék SE MOM versenyzője szerezte meg (59:40 perc), a harmadik pedig a cseh Tereza Janosikova lett (60:33 p.). A magyarok közül Gárdonyi Csillának sikerült még a legjobb tízbe kerülnie, kilencedik lett.

A férfiaknak 15 kilométeres pályán kellett érinteniük a 29 ellenőrzőpontot. Az aranyérmet a norvég Kasper Fosser szerezte meg 69:25 perces eredménnyel, az ezüst a francia Mathieu Perrinnek jutott (73:46 p.), a bronz pedig a cseh Daniel Vandasnak (75:02 p.). A legjobb magyar, Ormay Mihály a hetedik helyet szerezte meg (76:37 p.).

A junior tájfutók világbajnokságán nemenként három-három egyéni számban és váltóban versenyez a Bács-Kiskun megyei erdőkben, valamint Kecskeméten 37 ország 330, legfeljebb húszéves versenyzője.

További eredmények normáltávon:

Magyarok:

Nők: 17. Vékony Vanda, …, 32. Gerber Csenge, …, 112. Szuromi Hanga, … Hajnal Dorottya (helyezetlen). Férfiak: 40. Divin Péter, …, 52. Bárány Tamás, …, 79. Zacher Márton, …, 99. Egei Péter, …, 120. Gerber Csaba.

Romániaiak:Nők: 99. Virág Tímea, …, 114. Bartha Dorottya. Férfiak: 74. Knobloch Esztergár Péter, …, 117, Vígh Loránd.  Kedden Kecskemét belvárosában a következő szám, a sprintverseny (3,7–4,1 kilométer) döntőjét rendezik.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

CFR 1907: Ţucudean, a megmentő
Tizenötödik alkalommal tüntettek a ...
VIDEÓ - RMDSZ-kongresszus - Kisebb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ