Táblagépeket ajánlott fel Kolozs megyei iskolásoknak a BBTE Alapítvány
Vissza

Táblagépeket ajánlott fel Kolozs megyei iskolásoknak a BBTE Alapítvány

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) olyan megmozdulásokba kapcsolódik be, amelyeknek célja, hogy a kolozsvári iskolák diákjainak hozzáférését biztosítsanak az oktatáshoz: az Alma Mater Napocensis Alapítvány által kezdeményezett Esélyegyenlőség a vidéki gyermekek és fiatalok számára az online oktatásban projekt keretében a BBTE 50 darab 4G-képes táblagépet ajánl fel Kolozs megye hátrányos helyzetű vidéki gyermekei számára.

„Foglalkoztat bennünket a hallgatóink minőségi oktatáshoz való hozzáférése a világjárvány körülményei között, és ugyanígy komolyan aggaszt az is, hogy a közoktatásban tanuló diákok – akik a jövőben a hallgatóink lehetnek – hozzáférhetnek-e olyan oktatáshoz, amely segít megőrizni a tanulás ritmusát anélkül, hogy az életük menetét negatívan befolyásolnák az új körülmények, amelyekkel szembe kell néznünk. A BBTE Alapítvány révén az egyetem, elsődleges küldetése – az akadémiai tevékenység – mellett, közvetlenül is szolgálja a társadalmat, amennyire csak lehetséges és ahol szükséges. Köszönöm Dacian Dragoș és Dan Rusu kollégáinknak, a BBTE Alapítvány ügyvezetőségének a projekt megvalósítását” – nyilatkozta dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora.

A projekt első szakaszában az Alapítvány képviselői Magdalena Rus pszichológus, valamint az igazgatók és az osztályfőnökök közreműködésével 27 eszközt kínáltak nagy családból származó, az iskolaelhagyás veszélyének kitett gyermekei számára Szásznyíres, Révkolostor, Felsőkosály és Dezmér településeken.

A második szakaszban Dan Octavian Rusu pszichológus, a BBTE Alma Mater Napocensis Alapítványának ügyvezető igazgatója koordinálásával további 23, a Banca Transilvania támogatásával beszerzett eszköz jutott el a tordaszentlászlói Borbély József Általános Iskolába. A Digi Romániával kötött partnerség eredményeként ezek az eszközök internetkapcsolattal rendelkeznek, és a családok 6 hónapig ingyenesen csatlakozhatnak az optikai kábelhez és a routerhez. A partnerség a továbbiakban biztosítja a hálózat kiterjesztését Magyarléta községre azoknak a gyermekeknek is, akiknek nem lett volna lehetőségük az internethez való hozzáférésre. Az eMAG hálózat kedvezményes lehetőséget biztosított a táblagépek megvásárlására, a Kolozs Megyei Tanfelügyelőség pedig az Alapítvány rendelkezésére bocsájtotta az adatbázist a vidéki területek táblagépigényének azonosításához.

Borítókép: illusztráció


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltásbizottság: több mint 300 ezren ...
A miniszterelnöknek is beadták a ...
Komoly műszaki gondok a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ