Szombat esti láz: a 80-as évek diszkókedvencei koncerteznek az új sportcsarnokban
„Nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”
„Nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”
Vissza

Szombat esti láz: a 80-as évek diszkókedvencei koncerteznek az új sportcsarnokban

Koncert előtti sajtótájékoztatót tartott a rendező Backstage Events & Production, amely második alkalommal hív kedvenceket a 80-as évekből a kolozsvári új sportcsarnokba, a BT-Arénába. A rendezvényszervezőnek köszönhető a Modern Talking énekese, Thomas Andres korábbi koncertje, az Edda és a Holograf közös koncertje, valamint a tavalyi Diszkó 80 (Alphaville, Sandra, Londonbeat és Fancy).

Angela Brambati és Angelo Sotgiu, azaz a Ricchi e Poveri zenekar szólistái, továbbá John McInerney, a Bad Boys Blue alapító énekese a fárasztó utazás ellenére a sajtó rendelkezésére állt Kolozsvár egyik legnagyobb szállodájának dísztermében.

Mindkét együttes már megfordult Romániában, de először van a kincses városban. Angela és Angelo már rögtön az elején levette lábáról a jelenlévőket, amikor kijelentették, hogy: „mi nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”. Fontos számukra a közönség jelenléte és meleg szeretete.

Kolozsvárt szétnéznek a koncert előtt (Angela természetesen a vásárlóközpontokat sem hagyná ki, de múzeumlátogatást is terveznek). Arra a kérdésre, hogy hol érzik a legjobban magukat, Angelo őszintén mondta, hogy a legjobban otthon, partnere viszont a koncerteket vakációként fogja fel, így nem tud választani. Véleményük szerint azért vannak jó formában, mert törődnek az evéssel, és a színpad fiatalít. A Ricchi e Poveri énekesei korábbi társaik közül Marina Occhienáról nem sokat tudnak, Franco Gattival viszont továbbra is ápolják a kapcsolatot, mondhatni hetente beszélnek. Saját kedvenc slágereik közül a Sarà perchè ti amót, a La prima cosa bellát és a Che saràt emelték ki.

A Bad Boys Blue énekese hozzáfűzte, hogy ők továbbra is fiatalok lélekben. Fárasztó amerikai turné után érkezett Kolozsvárra, ahol két hét alatt nyolc koncertje volt. A nevükről szólva pedig elmondta: mindig szerettek kék színben fellépni (Blue), fiúk (Boys) és a Bad pedig nem a szó szoros, rosszat jelentő értelmében, hanem éppen ellenkezőleg minősít.

Szeptember 22-én 19 órától Discoteca 80 a kolozsvári új sportcsarnokban, ahol még Samantha Fox és a Boney M feat. Liz Mitchell is fellép.

A szervezők részéről Sánta Levente elmondta, hogy telt ház várható, 9000 embert várnak, és látványosabb lesz, mint tavaly.

A nézőknek jó tanácsként elmondta, hogy ajánlatos a koncert előtt egy órával, már 18 órakor jönni, a torlódás elkerülése érdekében. Mivel a sportcsarnok parkolója be lesz zárva, jó, ha gyalog, taxival vagy közszállítási járműt választva érkeznek. Tilos a koncertre bevinni ételt és italt, ernyőt, sprayt, videokamerát és fényképezőgépet, bármilyen fegyvernek minősíthető eszközt, nagyméretű csomagot és állatokat.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Bukarestben és az erdélyi megyékben ...
Felmentette első fokon a bukaresti ...
Koronavírusos beteg Medgyesen – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ