Szombat esti láz: a 80-as évek diszkókedvencei koncerteznek az új sportcsarnokban
„Nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”
„Nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”
Vissza

Szombat esti láz: a 80-as évek diszkókedvencei koncerteznek az új sportcsarnokban

Koncert előtti sajtótájékoztatót tartott a rendező Backstage Events & Production, amely második alkalommal hív kedvenceket a 80-as évekből a kolozsvári új sportcsarnokba, a BT-Arénába. A rendezvényszervezőnek köszönhető a Modern Talking énekese, Thomas Andres korábbi koncertje, az Edda és a Holograf közös koncertje, valamint a tavalyi Diszkó 80 (Alphaville, Sandra, Londonbeat és Fancy).

Angela Brambati és Angelo Sotgiu, azaz a Ricchi e Poveri zenekar szólistái, továbbá John McInerney, a Bad Boys Blue alapító énekese a fárasztó utazás ellenére a sajtó rendelkezésére állt Kolozsvár egyik legnagyobb szállodájának dísztermében.

Mindkét együttes már megfordult Romániában, de először van a kincses városban. Angela és Angelo már rögtön az elején levette lábáról a jelenlévőket, amikor kijelentették, hogy: „mi nem énekelni jöttünk, hanem szeretet adni”. Fontos számukra a közönség jelenléte és meleg szeretete.

Kolozsvárt szétnéznek a koncert előtt (Angela természetesen a vásárlóközpontokat sem hagyná ki, de múzeumlátogatást is terveznek). Arra a kérdésre, hogy hol érzik a legjobban magukat, Angelo őszintén mondta, hogy a legjobban otthon, partnere viszont a koncerteket vakációként fogja fel, így nem tud választani. Véleményük szerint azért vannak jó formában, mert törődnek az evéssel, és a színpad fiatalít. A Ricchi e Poveri énekesei korábbi társaik közül Marina Occhienáról nem sokat tudnak, Franco Gattival viszont továbbra is ápolják a kapcsolatot, mondhatni hetente beszélnek. Saját kedvenc slágereik közül a Sarà perchè ti amót, a La prima cosa bellát és a Che saràt emelték ki.

A Bad Boys Blue énekese hozzáfűzte, hogy ők továbbra is fiatalok lélekben. Fárasztó amerikai turné után érkezett Kolozsvárra, ahol két hét alatt nyolc koncertje volt. A nevükről szólva pedig elmondta: mindig szerettek kék színben fellépni (Blue), fiúk (Boys) és a Bad pedig nem a szó szoros, rosszat jelentő értelmében, hanem éppen ellenkezőleg minősít.

Szeptember 22-én 19 órától Discoteca 80 a kolozsvári új sportcsarnokban, ahol még Samantha Fox és a Boney M feat. Liz Mitchell is fellép.

A szervezők részéről Sánta Levente elmondta, hogy telt ház várható, 9000 embert várnak, és látványosabb lesz, mint tavaly.

A nézőknek jó tanácsként elmondta, hogy ajánlatos a koncert előtt egy órával, már 18 órakor jönni, a torlódás elkerülése érdekében. Mivel a sportcsarnok parkolója be lesz zárva, jó, ha gyalog, taxival vagy közszállítási járműt választva érkeznek. Tilos a koncertre bevinni ételt és italt, ernyőt, sprayt, videokamerát és fényképezőgépet, bármilyen fegyvernek minősíthető eszközt, nagyméretű csomagot és állatokat.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Oltean Csongor: Románia nem tartja ...
Borboly Csabát is megbírságolta a ...
Nézőpontok

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ