Színházi világnapi programok a román színházban
Vissza

Színházi világnapi programok a román színházban

Ismét nyílt nappal ünnepli a színház világnapját március 27-én a kolozsvári Román Színház. A 9. Nyitott kapuk napja elnevezésű rendezvényen délelőtt 11 órától a színház termeiben, illetve a földszinti és emeleti előcsarnokokban zajlanak a különböző programok. A rendezvényre a belépés ingyenes, a helyek száma viszont korlátozott – olvasható az intézmény szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

Az egész napos rendezvénysorozat délelőtt 11 órától gyerekeknek szóló programokkal startol. 11 és 12 óra között bábszínházi előadásokra várják a kicsiket, 13 órától pedig a bábozás és a bábkészítés kulisszatitkaiba tekinthetnek be az érdeklődők.

A felnőtteknek szóló programok 14 órakor interaktív video-instalációval kezdődnek, helyszín: Euphorion stúdió. Délután 3 órától Vígjátéki szellem a Román Színház színpadán címmel, Sânziana Tarța, Radu Lărgeanu, Anca Hanu és Cătălin Herlo színészekkel beszélget Ștefana Pop-Curșeu.

Délután 5 órától nyílt próbán vehetnek részt az érdeklődők, ezt követően 18 órától a nap meghívottjaival (Dorina Chiriac, Tudor Chirilă) lehet találkozni és beszélgetni.

Lesz kulisszalátogatás 12:30 és 16:00 óra között, 15:00 és 19:00 óra között pedig Filmkabin működik az II. emeleti előcsarnokban.

Az egész napos rendezvény alatt Mesterek és mesterségek címmel szerveznek foglalkozásokat, lesz tojásfestés, de bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a szövés és fazekasság titkaiba is.

A Nyitott kapuk napja alatt jelmezkiállítást tekinthetnek meg a látogatók, de könyvvásár és kávéház is várja a színházba betérő vendégeket.

A részletes programról a www.teatrulnationalcluj.ro honlapon lehet tájékozódni. 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megállapodtak a kormánykoalíció pártjai ...
Működésbe lép az EU első ...
Jövőt akar teremteni a BBTE a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ