Szigorítások az oltatlanokkal szemben, hétfőtől két hétre bezárnak az iskolák (VIDEÓVAL)
Vissza

Szigorítások az oltatlanokkal szemben, hétfőtől két hétre bezárnak az iskolák (VIDEÓVAL)

Ma este munkamegbeszélést tartott Klaus Iohannis az ügyvivő kormány és járvány elleni védekezésben illetékes hatóságok vezetőivel, amelyen eldöntötték: jövő héttől kezdődően kéthetes kényszerszünetre küldik az iskolásokat, mindenütt kötelezővé válik a védőmaszk viselése, és az oltatlanok mobilitását korlátozó további megszorításokat vezetnek be.

Az államfő hangsúlyozta: csakis az oltással állítható meg a Romániában rohamosan terjedő koronavírus. Iohannis közölte: az újabb korlátozások részleteit kormányhatározatban pontosítják a hét folyamán.

Az elnök kiemelte: korlátozzák az oltatlanok mozgását és általános éjszakai kijárási tilalom lép érvénybe, napközben pedig a legtöbb helyre csak a védettséget igazoló „zöld igazolvánnyal” lehet majd belépni.

Tudatta: Románában valóságos katasztrófa van, ezzel szemben a 70-80 százalékos átoltottsággal rendelkező nyugat-európai országokban újabb lazító intézkedéseket foganatosítanak.

Az államfő kijelentette: addig van szükség korlátozásokra, amíg a kétkedőket is sikerül meggyőzni, hogy a világjárvány csak oltással fékezhető meg.

EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iskolai Covid-tesztek „kilóra” ...
Továbbra is sok a fiatal munkanélküli
Bepereli Romániát az EB: nem korlátozta ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ