Szerelmi bájital – új szereposztással a magyar operában
Vissza

Szerelmi bájital – új szereposztással a magyar operában

Új szereposztással kerül színpadra Donizetti Szerelmi bájital című műve március 29-én csütörtökön, 18.30 órai kezdettel a Kolozsvári Magyar Operában, derül k iaz intézmény közleményéből.

Adina szerepében Fülöp Tímeát, míg Nemorino szerepében Ștefan von Korch énekművészt láthatja a közönség. További szereplők: Peti Tamás Ottó, Mányoki László, Antal Lívia, Veress László, Göllner Délia, Tóth Márton.

Karmester Jankó Zsolt. Rendezte: Kürthy András.

„Gaetano Donizetti korának egyik legtermékenyebb zeneszerzője volt. Örökérvényű művei közül ma is a világ zenés színházainak repertoárján találjuk a Szerelmi bájital mellett a Don Pasquale című vígoperát, vagy a tragikus hangvételű Lammermoori Luciát. A Szerelmi bájital Donizetti operái közül talán a legnagyobb népszerűségnek örvend – életében is ezt tűzték a legsűrűbben műsorra. A librettót Bellini szövegkönyvírója, Felice Romani írta Scribe egyik színművéből, és a végeredmény ügyesen ötvözi a csípős komédiázást a mélyen átérzett pátosszal, ami a 19. század legvarázslatosabb operai csemegéjét eredményezi”, olvasható a közleményben. 

Húsvét alkalmából a Kolozsvári Magyar Opera kedvezményes belépést biztosít nézőinek a csütörtöki Szerelmi bájitalra, egy jegy felmutatásával két személy nézheti meg Donizetti vígoperáját. 

(Borítókép: Jelenet a Szerelmi bájitalból. Fotó: Kolozsvári Magyar Opera)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ – Atmoszférák a ...
Véres kezek
Hindiből fordított regény kapta a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ