Szeptembertől új járatokat indít a CTP
Vissza

Szeptembertől új járatokat indít a CTP

Szeptembertől, pontosabban tanévkezdés napjától kezdődően új járatokat indítanak – jelentette be Emil Boc polgármester. Az egyik új járat, amely vélhetőleg az 53-as számot fogja viselni, a Hóstát/Mărăști negyedben található IRA zöldségpiactól indul és a Széchenyi/Mihai Viteazu térig fog közlekedni.

Első megállója a Béla király/Dâmboviței utcában lesz, érinti a Ialomiței utcát, majd végigmegy a Szamosfalvi/AurelVlaicu úton, a Gyár/Fabricii utca jobb oldalán, utána balra tér az Apafi/ București utcába, végigmegy  a Vágóhíd téren, az Árpád/Traian utcán, míg elér a Széchenyi/M.Viteazu téri végállomáshoz. Visszafele a Széchenyi térről indul, érinti a Szamos/Iasilor utcát, a Somesului, a Dézsma/Somesului utcát, a Mészáros/Lalelelor utcát, a Vágóhídat, az Apafi/ București, a Gyár/Fabricii, a Szamosfalvi/Aurel Vlaicu, a Ialomitei és a Béla király/Dâmboviței utcát. Azokban az utcákban, ahol eddig nem volt buszmegálló, létesítenek.

Másik új vonal a 30B, ami összeköti a Donát/Grigorescu negyedet a Györgyfalvi negyeddel. Ez az új járat is szeptember 9-től fog működni, ám nem tér be a Hétvezér/Július 14-e térre, hanem elhalad mellette, végigmegy a Vasvári Pál/O. Goga utcán, a Sáncalja/Dragalina utcán, megáll a Széchenyi/M. Viteazu és a Bocskai/AvramIancu téren, végigmegy a Honvéd/Dorobanților, a Teodor Mihali utcán, míg a Szopori/Alexandru Vaida Voievod utca érintésével eljut a Györgyfalvi negyed végén az Unirii utcába.

A város tervezi közvetlen járat beindítását a Hajnal és a Györgyfalvi negyed között, még októberi egyetemi tanév beindulása előtt. Ezt a járatot több mint 700 kolozsvári támogatta online petíció aláírásával.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Új világokat teremteni a mese erejével ...
Munka a koronavírus-járvány idején: ...
Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ