SZEPTEMBER 1-JÉTŐL ISMÉT LEZÁRJÁK A MAGYAR HATÁRT
Vissza

SZEPTEMBER 1-JÉTŐL ISMÉT LEZÁRJÁK A MAGYAR HATÁRT

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a magyar kormány - jelentette be Gulyás Gergely, a magyar miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgár Magyarország területére nem léphet, csak indokolt kivételekkel. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg 2 nap különbséggel 2 negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk - ismertette, jelezve, hogy a fertőzések többségének eredete külföldi. A kivételekről és a részletszabályokról szombat reggel dönt a határvédelmi akciócsoport. Ami biztos, hogy a tranzitforgalmat biztosítják, diplomáciai utakra is lesz lehetőség, és a katonai konvojok is átutazhatnak Magyarországon. A sporteseményekre pedig külön szabályokat hoznak majd.

Gulyás Gergely hangsúlyozta: egyszerre kell gondoskodni a leginkább veszélyeztetett idősek biztonságáról, biztonságban kell tudni az iskolakezdésre készülő gyermekeket és a gazdaság zavartalan működését.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÜLPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ