Személyszállítás földön és égen: minimális a forgalom
Valamennyi fuvarozó reméli, fellendül az élet és jobb lesz
Valamennyi fuvarozó reméli, fellendül az élet és jobb lesz
Vissza

Személyszállítás földön és égen: minimális a forgalom

Eltelt már több mint egy hónap, hogy az új koronavírus terjedése miatt bevezetett szükségállapot, illetve az ennek kapcsán kiadott katonai rendeletek következtében „lefagyott” számos gazdasági tevékenység, közvetlenül érintve magánvállalkozókat, kisiparosokat, különböző szakmában és tevékenységi területen dolgozókat. A részleges kijárási tilalom, a vendéglők, bisztrók, gyorsétkezdék, színházak, mozik, borbélyműhelyek, szépségszalonok bezárása, az óvodáknak, iskoláknak és egyetemeknek a virtuális világba „költözése”, a bel- és külföldi repülőjáratok és a turizmus leállása, az ingatlanpiac „kómába esése” jelentős gazdasági visszaesést eredményezett, amely valamennyi iparágat érintett. Ismét elbeszélgettünk egy taxissal munkája alakulásáról, egy érintett pedig egy légitársaságnál véghezvitt elbocsátásokról panaszkodott. Jelenleg 1 milliónál több alkalmazott van kényszerszabadságon, a gazdaságélénkítő intézkedésekről még csak beszélnek a döntéshozók.

A taxisokat elsősorban az iskolák ideiglenes bezárása, a hétvégi éjszakai élet megszűnése, illetve a repülőtér tevékenységének szinte teljes leállása, valamint a nagy tömegeket megmozgató szabadtéri rendezvényes, fesztiválok törlése vagy elhalasztása érintette a leginkább. Papp Domokossal, az első kolozsvári taxiscég, a Pritax társtulajdonosával március végén beszéltünk. Akkor azt mondta, csak az ül taxiba, akinek feltétlenül mennie kell valahova. Ez most sincs másként.

- A kliensek 90 százaléka munkába vagy orvoshoz megy. Szegénység van. A Pritax márkanév alatt 250 autónak kellene forogjon a kereke, most csak 15-20-an vagyunk a volán mögött. Nincs munka: ma reggel héttől délután egy óráig öt fuvarom volt. Máskor ugyanebben az időintervallumban legalább 15 ügyfelet szállítottam a város különböző pontjára – mondta a taxis.

Próbálkozott-e átállni a különböző termékek házhoz szállítására? Mint mondja, nagyon sokan vannak a „biciklisek”, azaz a futárszolgálatok munkatársai, ezek rendszerint ki tudják szállítani a még nyitva lévő éttermektől, bisztróktól rendelő ügyfeleknek az ételt, a bevásárlóközpontok, nagyobb szaküzletek pedig saját hálózattal rendelkeznek.

- A könyvelőnk is azt mondja, nagyon nehezen gyűl be a taxistársaimtól a tagsági díj. Eddig havi 280 lej volt az összeg, aztán azt lecsökkentettük 100 lejjel azok számára, akik dolgoznak. Akik nem, azoknak csupán 50 lejt kell fizetniük. Jelenleg a Daniel céggel dolgozunk együtt, még a nyomorúság beütése előtt úgy döntöttünk, ugyanazt az applikációt használjuk. Megnéztem a telefonon beérkezett éjjeli rendelések számát: este tíztől reggel hatig összesen 47 ügyfél tartott igényt a szolgáltatásunkra. Korábban ez a szám 500 körül mozgott, sokan jöttek be a városba a repülőtérről, a vasútállomásról, mentek haza az éjszakai kocsmázásból – ecsetelte a jelenlegi állapotokat a taxisofőr.

Az elmúlt egy hónapban gyakran volt olyan, hogy kora reggeltől csupán 10 óráig dolgozott, mert nem volt értelme kint lenni a városban.

- Megéri egy egész napot eltölteni 50-60 lejért? Inkább ülök otthon. Nagyon sok taxis kényszerszabadságra ment, de pénzt még nem kaptak – tette hozzá.

A helyzetet nehezíti az is, hogy a rendőrség emberei elég sokszor megállítják a taxikat és kérik az utas saját felelősségre tett, vagy a munkáltatójától származó nyilatkozatát.

- Éppen ma láttam, amint a rendőr megállított egy taxis kollégát, nem a mi cégünktől, és sajnos a kliensnek nem volt nyilatkozata, ezért megbüntették. Ehhez nagyon értenek – elégedetlenkedett Papp Domokos.

Elmondása szerint valamennyi taxis „reméli, hogy jobb lesz, fellendül az élet”.

- Sokan vannak, aki csak a taxizásból élnek, mindenki számára nagyon fájdalmas ez a helyzet – összegezte gondolatait a Pritax társtulajdonosa.

Tapasztalt pilótákat bocsátott el a Wizz Air Kolozsváron

Bár korábban jelentős anyagi fedezetről és biztos pénzügyi helyzetről szóló nyilatkozatok hangzottak el a cég vezetői részéről, a magyar érdekeltségű diszkont légitársaság is jelentős leépítéseket hajtott végre, ám az általunk március végén megkérdezett pilótának sikerült megőriznie az állását.

Belső információk alapján megtudtuk: az új koronavírus okozta járvány kitörése óta a cég mind az alkalmazottak, mind pedig a közvélemény és a piaci tényezők irányába azt kommunikálta, hogy megfelelő likviditással rendelkeznek, s nem lesz szó elbocsátásokról. A helyzet azonban másképpen alakult, amint arról egy másik forrásunk értesített.

- Az április 14-i villám-bejelentés mindenkit sokkolt: a légitársaság bejelentette, hogy ezer alkalmazottjától megválik, ami 19 százalékot jelent. Az intézkedést a járvány okozta gazdasági helyzettel, a kereslet csökkenésével és a cég átszervezésével indokolták. A sajtó beszámolt a hivatalos közleményről, de arra nem tért ki, konkrétan hogyan zajlott a leépítés – tájékoztatta lapunkat a légitársaság egyik alkalmazottjának hozzátartozója.

A névtelenséget kérő személy szerint az elbocsátások „embertelenül” történtek. Egy másik forrástól megtudtuk: a kolozsvári Wizz-bázist kiszolgáló körülbelül 84 pilótából mintegy 11-et bocsátottak el.

- Tudomásom szerint a Romániában működő hat Wizz-bázison a leépítés 195 személyt érintett, ebből 29-nek határozatlan időre szóló munkaszerződése volt, a fennmaradt 166-nak meghatározott idejű szerződése, amelyet nem bontottak fel, csupán nem hosszabbítja meg a cég, amikor lejár a határidő. A cég körülbelül öt éve az új alkalmazottakkal meghatározott időre köt szerződést, amelyet másfél évente hosszabbít, illetve 3 év lejártával, ha az alkalmazott megfelel a cég elvárásainak és elégedettek a teljesítményével, a szerződést meghatározatlan időre változtatják. Egy átalakítás, létszámcsökkentés esetében az ember úgy gondolná, hogy előbb a meghatározott időre szóló szerződésekhez nyúlnak, s amennyiben nincs más megoldás, egy következő hullámban a határozatlan időre kötött szerződésekkel rendelkezők kerülnek sorra. A légitársaság nem így járt el. Úgy döntöttek, hogy megválnak 7-11 éves munkaviszonnyal rendelkező, szolgálatot jól teljesítő, akár családfenntartó alkalmazottaktól is. Sajnos magyarázatot nem adnak, ember nem áll a döntés mögött, esély sincs, hogy a meglepett alkalmazott választ kapjon kérdéseire. Pár óra leforgása alatt a cég összesen huszonkilenc ilyen típusú szerződéssel rendelkező személytől vált meg Romániában. Felvetődik a kérdés: miért pont ennyitől? Mert a román törvény előírja, hogy 30 fő esetén a leépítés csoportos jellegű, az pedig kötelezi a munkaadót kétoldalú tárgyalásra, végkielégítésre. A Wizz Air légitársaság egyszerűen úgy gondolta, ezt is megspórolja és a világjárvány égisze alatt véghezviszi az általam tisztogatásnak tartott műveletet – közölte forrásunk.

Megtudtuk azt is, hogy az alkalmazottak emailben, telefonon igyekeztek magyarázatot találni arra, hogy a több száz alkalmazottból miért pont tőlük vált meg a cég, ám válasz mindmáig nem érkezett. Felvetették: amíg volt határozott időre kötött szerződés, miért nyúltak a nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkező „régi motorosokhoz”, akik lojálisan szolgáltak és támogatták a fiatal légitársaság gyors és sikeres növekedését?

- Válaszok nem érkeznek. Mintha az orruk előtt becsapták volna az ajtót. Tudni kell, hogy a vállalatnak nincs szakszervezete, így nincs meg a közvetítő, a jogokat védelmező szerv, amely ilyen esetben kiállhatna az alkalmazottak jogainak szavatolása mellett. Létrehozására volt ugyan próbálkozás: 2014-ben egy ilyen helyzettől volt hangos a sajtó. Létezik egy úgynevezett tanács, a elnevezése People Council, ez viszont csupán egy kirakatelem – közölte lapunkkal a forrás, aki ezáltal szándékozott a közvéleményt is tájékoztatni. Arra gyanakszik, hogy az ügy mögött személyes érdekek húzódnak meg.

Wizz Air: az őszinte és kétirányú kommunikációban hiszünk

Az üggyel kapcsolatban a Wizz Air hivatalos sajtóközleményben tudatta: „A Wizz Air, mint minden, a munkatársai foglalkoztatását érintő kérdésben, jelen elbocsátás alkalmával is az irányadó helyi jogszabályoknak megfelelően járt el. A Wizz Airnél nincs üzemi tanács, ám a vállalatnál korábban létrehozott úgynevezett People Council - melynek tagjai a cég különböző részlegeit képviselik - közvetlen kapcsolatot biztosít a felső vezetés és a munkavállalók között. Mi a Wizz Airnél az őszinte és kétirányú kommunikációban hiszünk, és erre is bíztatjuk kollégáinkat is. Törvényi kötelezettségünknek megfelelően a csoportos létszámcsökkentéssel érintett magyarországi kollégáink esetében bejelentettük az intézkedést az illetékes munkaügyi hivataloknak.”

A légitársaság honlapján megjelent közlemény szerint a felső vezetők fizetését átlagosan 22 százalékkal, a pilótákét, légiutas-kísérőket és az irodai dolgozókét pedig átlagosan 14 százalékkal csökkenti a magyar kötődésű légitársaság. Emellett a cég a bérlési idő lejártával nem hosszabbítja meg 32 idősebb Airbus A320-asának szerződését, így azok visszakerülnek a lízingbe adóhoz.

A Váradi József vezette cégnek a közlés szerint 1,5 milliárd euró szabad készpénzállománya van, anyagi helyzete stabil. Márciusban az utasforgalom 34 százalékkal csökkent, jelenleg a társaság a korábbi kapacitásai mindössze 3 százalékán üzemel. Közölték azt is, hogy a március 31-ével zárult negyedik pénzügyi negyedévben a cég várhatóan 70-80 millió eurós veszteséget könyvel el, így a teljes pénzügyi évre várható adózott eredménye 270-280 millió euró lehet. Arról a társaságnak egyelőre nincsen becslése, hogy milyen üzleti eredmények várhatóak a 2021. március 31-ével záródó pénzügyi évben. A Wizz Air a közleményben megerősítette korábbi terveit, amelyek a pandémia utáni időszakra évenkénti átlagos 15 százalékos kapacitásbővítésről szóltak.

A cég vezérigazgatója egyébként márciusban a járvány kapcsán a probléma méretéhez képest túl nagynak érezte a médiaérdeklődést. Az index.hu portálon vele készült interjúban azt mondta, a cég készül a sokk utáni időkre, és a tervekhez képest inkább még több gépet vesz.

A Wizz Air 2019-es jelentése szerint tavaly 51 nemzetiségű munkavállaló dolgozott a Magyarország mellett leginkább Svájcban és az Egyesült Királyságban adózó légitársaságnál. A cégnél tehát nincs szakszervezet, nincs üzemi tanács, az igazgatóságban egy tag gondoskodik arról, hogy a munkavállalók hangja elérje a döntéshozó tanácstermet is. A Wizz Air Hungary Zrt. budapesti székhelyű, és legutóbbi beszámolója szerint 3746 fő volt az átlagos statisztikai állomány a cégnél tavaly márciusban. A tulajdonos Wizz Air Holdings Plc. viszont a Jersey-szigeteken van bejegyezve, a központi székhely pedig Svájcban van és a jövedelemadókat is ott fizeti.

(A szerző felvételei)


EZ ÉRDEKELHETI
GAZDASÁG ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

TIFF 2020: román filmpremierek éve
Áder János az ukrán és a román elnökhöz ...
Holnaptól lehet iratkozni a Sapientia ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ