Szakadékba zuhant egy olajat szállító tehervonat öt vagonja
Vissza

Szakadékba zuhant egy olajat szállító tehervonat öt vagonja

Leszakadt egy javítás alatt levő vasúti híd, és szakadékba zuhant Krajova közelében ma egy biodízelolajat szállító tehervonat öt vagonja. A balesetben senki nem sebesült meg.

 A hírtelevíziók és hírügynökségek közlése szerint a 23 tartályvagonnal közlekedő tehervonat a 900-as fővonalon a Kürtös-Lökösháza határátkelő felé tartott, amikor Krajovától mintegy tíz kilométerre, Carcea település közelében egy húsz méter magasan haladó völgyhíd beszakadt a szerelvény alatt.

A vonat - egyelőre nem ismert okokból - a völgyhíd javítás alatt álló vágányára futott rá, amelyen korábban mintegy száz méteren felbontották a síneket. A mozdony és a szerelvény első vagonja ennek ellenére átjutott a völgyhídon, ám a következő vagonok terhe alatt mintegy ötven méter hosszan beszakadt a híd. Öt vagon zuhant a mélybe, két vagon a zuhanás határán áll.

A katasztrófavédelem illetékesei közölték: nincs robbanásveszély. A hatóságok most azon fáradoznak, hogy megakadályozzák az egyik tartálykocsiból kifolyt olaj továbbterjedését, vagyis hogy ne jusson a vizekbe és a termőtalajba.

A Mediafax hírügynökség jelentése szerint a mozdonyvezető ittas volt: leheletében 0,72 milligramm/liter alkoholt mutattak ki. A vasúti fővonalon várhatóan több mint 24 óráig szünetel a forgalom.

(Fotó: feroviarul.ro/Képünk illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Csíksomlyói búcsú: zarándokok nélkül, a ...
Trump: nem szabad megengedni, hogy a ...
IMAS - Erősödnek a kis pártok, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ