Kolozsvári Sürgősségi Kórház: 44 személlyel érintkezett a koronavírussal fertőzött nővér
Vissza

Kolozsvári Sürgősségi Kórház: 44 személlyel érintkezett a koronavírussal fertőzött nővér

Negyvennégy személyt azonosítottak be tegnap délig, akikről feltételezhető, hogy kapcsolatba kerülhettek a kolozsvári sürgősségi kórházban dolgozó, koronavírussal fertőzött nővérrel. A Kolozs Megyei Közegészségügyi Igazgatóság felkérte a kórházban dolgozó járványügyi orvost, hogy mérje fel a helyzetet, a fertőzés kockázatát és azonosítsa be azokat, akikkel a beteg nővér kapcsolatba kerülhetett. A 44 személy tesztjének kiértékelése folyamatban van – tájékoztattak a sürgősségi kórház illetékesei.

A sürgősségi osztály több orvosát és nővérét is teszteltek, és az eljárásnak megfelelően esetükben előzetes elszigetelést rendeltek el. A Kolozsvári Sürgősségi Kórház alkalmazottai szerint nincs az intézményben elég védőfelszerelés, az egészségügyi személyzet tehát a továbbiakban is ki van téve a fertőzésveszélynek, ezt bizonyítja az, hogy más kórházakban is történtek megbetegedések.

Emanuel Ungureanu USR-képviselő azt állítja: a koronavírusos fertőzéssel diagnosztizált nővér egy olyan nőbetegből fertőződött meg, akit nem vetettek alá tesztnek, és a megyei kórház több részlegén is „megsétáltatták”. Ungureanu arra is felhívta a figyelmet, hogy kevés tesztet végeznek el, a minták feldolgozása nehézkes, a koronavírus-gyanús betegeket pedig „megsétáltatják” a sürgősségi osztályon, ahol más betegségben szenvedő emberekkel is kapcsolatba kerülhetne, ez pedig növeli a fertőzés veszélyét. Ungureanu azt is felrótta, hogy a kolozsvári sürgősségen alig lehet látni PFF2 és PFF3 típusú maszkot viselő alkalmazottat, ami véd a fertőzéssel szemben.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Orbán: Magyarország nem enged be nem ...
Iohannis: minden lehetőséget ki kell ...
Újból megnyílt az auschwitzi múzeum

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ