Sürgetik a Keleti Park kitisztítását
Vissza

Sürgetik a Keleti Park kitisztítását

A Keleti Park építkezési hulladékának illegális lerakóhelyein összegyűlt szemét elszállítását kéri az SOS Keleti Park civil csoport a helyi hatóságoktól, amely kampányt is indított a cél elérése érdekében. A csoport tagjai a kampányban arra szólítják fel a kolozsvári lakosokat, hogy minél többen gyakoroljanak nyomást az illetékes helyi hatóságokra és tegyenek panaszt ez ügyben.

A kezdeményezők elmondták, nemrég újabb építkezési hulladéklerakatot találtak a parkban, a Bulandra és a Békás/Becaș utcák környékén. Emiatt indítottak kampányt, amelyben arra kérik a lakosokat, hogy minél többen nyújtsanak be panaszt a térség tisztításáért felelős intézményeknél, a környezetvédelmi őrségnél, a polgármesteri hivatalnál, valamint a helyi közterület-fenntartó vállalatnál (RADP).

„Több tucat illegális szemétlerakó van a Keleti Parkban, az út mentén. A Keleti Park, amelynek létrehozását a Szervezett Fenntartható Társadalom (SOS) egyesület javasolta, jelenleg hulladéklerakat. A polgármesteri hivatal jóváhagyta a park felépítését, és kiírta a versenytárgyalást annak kialakítására, de évekig tarthat a felépítése. Addig a hely tisztán tartását követeljük”, olvasható az SOS Keleti Park panaszában. A civil szervezet a gödrök felmérését kéri a környezetvédelmi őrségtől, míg a terület megtisztítását a RADP-tól. A polgármesteri hivataltól emellett azt kérik, zárják le a Bulandra utat, és a bejáratához tegyenek sorompót, hogy csak a RADP munkatársai, illetve a helyi lakosok használhassák azt. Ugyanakkor kérik, hogy alakítsanak ki járdát és bicikliutat a Györgyfalvi Sportbázis irányába.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az eMag online kereskedő 90 millió ...
A nyári előszezonban csaknem ...
Orvosi és filozófiai tanulmányoktól a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ