STEREO AKT – Vendégelőadás-sorozat a ZUG-ban
Vissza

STEREO AKT – Vendégelőadás-sorozat a ZUG-ban

A kolozsvári ZUG.zone-ban vendégszerepel a magyarországi STEREO AKT kortárs színházi alkotócsoport, szeptember 22-én a Tisztasági festés című előadásukat, míg 23-án és 24-én az Etikett, avagy a tökéletes ember című produkciót játsszák, olvasható a ZUG.zone által küldött közleményben.

A STEREO AKT Magyarország egyik legprogresszívebb kortárs színházi alkotócsoportja, amelynek művészeti vezetője Boross Martin rendező. A társulat 2013 óta hoz létre esemény-szemléletű színházi előadásokat – színpadi és helyszínspecifikus produkciókat egyaránt. Számos új-dramaturgiát és innovatív technológiát alkalmazó, részvételi, közösségi és társadalmi párbeszédet kezdeményező hazai, és nemzetközi produkció létrehozója, áll a közleményben.

A Tisztasági festésben, apjuk halála utána egy testvérpár a régi lakásukban tart nagytakarítást, miközben rájuk zúdul az elfeledett családi emlékek sora. Vajon elég egy lomtalanítás ahhoz, hogy elszámoljanak a rájuk nehezedő múlttal is? Az előadás magyar nyelvű, kevés szöveget tartalmaz. A magyarul nem beszélő nézők angol nyelvű szövegkönyvet igényelhetnek, amelyet üzenetben lehet előre kérni a ZUG Facebook oldalán.

Az Etikett, avagy a tökéletes ember egy színpadi természetfilm és divatbemutató, amely során kéjelgés, zabálás, toporzékolás és párviadal útján tanulhat meg a néző rendesen szorongani, viselkedni, megfelelni – a legnagyobb szintű politikai korrektség és illendőség mellett. Az előadás szövegét, magyar és angol változatban, fejhallgatókon hallgatják a nézők. Az angol nyelvű szövegre való igényt ebben az esetben is előre jelezni üzenetben a ZUG Facebook oldalán.

(Borítókép: Jelenet a Tisztasági festés című előadásból. Fotó: Bartha Máté)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...
Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
A Madeleine McCann-ügy

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ